Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία απαιτεί: Άνοιγμα μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά και στην… Θεσσαλονίκη

Ενώ στο Αιγαίο αυξάνεται συνεχώς σε επικίνδυνο βαθμό η τουρκική προκλητικότητα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, ζητεί από την Ελλάδα να… «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις και του ΟΗΕ και να προχωρήσει στο άνοιγμα μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά και στην …Θεσσαλονίκη ειδικά τώρα που οι μουσουλμάνοι έρχονται όλο και πιο πυκνά στην πόλη από την ανατολή. Μάλιστα!

Σύμφωνα με ένα εκτενές δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Υπενθύμιση στην Αθήνα για το Τζαμί» η Τουρκία ουσιαστικά ανοίγει όλα τα θέματα μεταξύ των δυο χωρών και αφού κάνει μια αναδρομή στην ελληνοτούρκικη προσέγγιση αρχίζει ένα ντελίριο προβολής όλων των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, τα νησιά, την Θράκη κλπ.

Αλλά εκεί που φτάνει στο κρεσέντο της προβολής των τουρκικών απόψεων, είναι στο θέμα των τζαμιών όπου η Τουρκία ξαναθυμίζει, όπως αναφέρεται στην ελληνική πλευρά, την μεγάλη της υποχρέωση να ανοίξει ένα μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα και να προχωρήσει σε ανάλογη ενεργεία στην Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα, (???), που ζητά χώρο ασκήσεως της θρησκευτικής της λατρείας.

Αλλά οι τουρκικές απατήσεις δεν σταματούν εδώ. Το τουρκικό δημοσίευμα προβάλλει και τα θέματα της μειονότητας της Δ Θράκης, που φυσικά την παρουσιάζει ως τούρκικη και ξαναδιατυπώνει το αίτημα της εκλογής μουφτήδων από την μειονότητα και την εφαρμογή τουρκικού σχολικού προγράμματος για τα σχολεία της μειονότητας μη των Πομάκων εξαιρούμενων, με στόχο τον πλήρη εκτουρκισμό τους.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που στο Αιγαίο οι γείτονες και «σύμμαχοι» μας ανάβουν μεγάλες «φωτιές» με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...