Κοινωνία

Η στιγμή που τρακάρει ένα παλιό με ένα καινούριο αυτοκίνητο - Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο

“Οι λαμαρίνες των παλιών αυτοκινήτων είναι πιο σκληρές και ανθεκτικές”. “Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι… ψεύτικα, πλαστικά”. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τις συγκεκριμένες εκφράσεις κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών αυτοκινήτων EuroNCAP με τα αναγνωρισμένα απο όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τα Ευρωπαϊκά κράτη, crash test γιόρτασε στα τέλη του 2017, τα 20 χρόνια δοκιμών.

Με την ευκαιρία αυτή, πήρε ένα Rover 100 του 1997 αλλά και ένα σύγχρονο αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας, το Honda Jazz και προχώρησε στη καθιερωμένη δοκιμή με ταχύτητα 60 km/h. Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:
Το Rover δεν καταφέρνει να προστατεύσει τους επιβάτες του, παρότι διαθέτει αερόσακους. Τα ανδρείκελα του crash test στο εσωτερικό δεν συγκρατούνται σωστά με αποτέλεσμα να είναι τόσο άσχημα παραμορφωμένα, ενώ ο κινητήρας συνθλίβει ζωτικά όργανα. Οι πόρτες μετά το χτύπημα μπλοκάρουν καθιστώντας δύσκολη για τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης τον απεγκλωβισμό. Γενικά οι καμπίνα των επιβατών παραμορφώνεται πολύ.

Τα αντίστοιχα ανδρείκελα του καινούργιου Honda θα πρέπει να… αισθάνονται πολύ καλύτερα. Παρότι το αμάξωμα συντρίβεται, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας βοηθούν σαν μαξιλάρι τον οδηγό, ενώ οι «εικονικοί» επιβάτες δείχνουν σχεδόν ανέπαφοι απο λαμαρίνες, κινητήρα κλπ. Οι δυνάμεις της σύγκρουσης δεν φαίνεται να περνούν μπροστά από το παρμπρίζ.

https://www.youtube.com/watch?v=KrhM5dhWplc

Σημειώστε πως το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό οφείλεται κυρίως στην πιο αυξημένη ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Για την πλήρη εξάλειψη των θανάτων, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ψάχνουν μέσω των αυτόνομων χαρακτηριστικών (αυτόνομη οδήγηση κλπ)να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες του ανθρώπινου λάθους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...