Ρωσία

Η Ρωσία αναπτύσσει υποβρύχιο drone ικανό να καταστρέφει εχθρικές ναυτικές βάσεις

Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ισχυρό υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος που θα μπορεί να φέρει μια πυρηνική κεφαλή με χωρητικότητα μέχρι 2 μεγατόνους για να καταστρέψει τις ναυτικές βάσεις του εχθρού, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

"Θα είναι δυνατή η τοποθέτηση διαφόρων πυρηνικών φορτίων στην «τορπίλη» του θαλάσσιου συστήματος πολλαπλών χρήσεων Poseidon, με τη μονή θερμοπυρηνική κεφάλη παρόμοια με το Avangard και μέγιστη χωρητικότητα μέχρι 2 μεγατόνους σε ισοδύναμη TNT» δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Με το πυρηνικό του πυρομαχικό, ο Poseidon «σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για να καταστρέψει τις ενισχυμένες ναυτικές βάσεις ενός δυνητικού εχθρού», ανέφερε η πηγή.

Χάρη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του, ο Poseidon θα προσεγγίζει τον στόχο σε μια διηπειρωτική εμβέλεια σε βάθος πάνω από 1 χλμ. και με ταχύτητα 60-70 κόμβων (110-130 χλμ. / ώρα), ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με την έκθεση, το drone Poseidon θα ενταχθεί στο ρωσικό ναυτικό υπό το υπάρχον πρόγραμμα εξοπλισμών για την περίοδο 2018-2027 και θα μεταφέρεται από ένα νέο ειδικού τύπου υποβρύχιο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ναυπηγείο Sevmash.

Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού Σεργκέι Κορόλιεφ ανέφερε ότι το νέο όπλο θα επέτρεπε στο στόλο να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών σε ύδατα στην εχθρική επικράτεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ναυτικό διοικητή, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι δοκιμές του βασικού στοιχείου Poseidon.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...