Κόσμος

Η Ουκρανία δοκίμασε για πρώτη φορά τους αμερικανικούς πυραύλους Javelin (Βίντεο)

«Επιτέλους ήρθε αυτή η ημέρα». Με αυτή τη φράση ο Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δοκίμασε για πρώτη φορά το πυραυλικό σύστημα Javelin, που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προμηθεύοντας το Κίεβο με τους αντιαρματικούς πυραύλους, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας έναντι των φιλορώσων αυτονομιστών. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι πύραυλοι Javelin δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάληψη εδαφών, αλλά η Μόσχα υποστηρίζει ότι θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο Ποροσένκο περιέγραψε τους πυραύλους ως ένα πολύ αποτελεσματικό αμυντικό όπλο, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέα ανάρτηση ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, τον υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις, τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και τη γερουσία και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, για την απόφασή τους υπέρ του εξοπλισμού της Ουκρανίας.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στη βόρεια Ουκρανία, μακριά από το μέτωπο, στα ανατολικά. Πάντως, την Τρίτη ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προειδοποίησε για κλιμάκωση των μαχών στην πρώτη γραμμή και κάλεσε τις δύο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους αμάχους.

https://twitter.com/poroshenko/status/998949581739216896

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές