Κόσμος

Η Μόσχα δίνει «στεγνά» την Άγκυρα: Κάνουν λόγο για εμπλοκή τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων - «Τουρκική ανάμειξη στις εκρήξεις στη Χάμα της Συρίας»

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το ρωσικό δημοσίευμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο καθώς η Ρωσία δεν θα διέρρεε ένα τέτοιο γεγονός προς τη δημοσιότητα. Οι εξελίξεις μετά από αυτό το γεγονός αναμένονται απρόβλεπτες τόσο για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις όσο και για την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής στο εγγύς μέλλον.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  ήταν το πρώτο site στην Ελλάδα που ανέφερε το μπαράζ εκρήξεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ απρόβλεπτες εξελίξεις στη Συρία μπορεί να έχουν οι πληροφορίες που διοχετεύονται από ρωσικά ΜΜΕ ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την ΑΒ της Χάμα στις 18 Μαΐου ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς από τουρκικές ειδικές δυνάμεις.

Από τις 8 μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Χάμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα ενώ τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν 10 ελικόπτερα του συριακού Στρατού.

Αρχικά οι εκρήξεις είχαν αποδοθεί σε «υπερθέρμανση» αφύλακτων πυρομαχικών λόγω «ζέστης» (τη συγκεκριμένη ημέρα η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν… 34 βαθμοί C), ενώ είχε αποκλειστεί η αεροπορική επίθεση από ισραηλινά αεροσκάφη.

Τώρα νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρκική ανάμιξη στις φονικές εκρήξεις, είτε από ειδικές δυνάμεις είτε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εκμεταλλευόμενες το δίκτυο που έχουν στην περιοχή, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, παρά μια παρακινδυνευμένη επιχείρηση ειδικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα:

«Οι Τούρκοι εμφανίζονται ιδιαίτερα νευρικοί στη μείωση της συριακής και ρωσικής αεροπορικής στη δική τους ζώνη κατοχής στη Συρία. Οι υποθέσεις ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα προχωρούσαν στην κατάρριψη ενός συριακού αεροσκάφους το όποιο θα επιχειρούσε στην περιοχή (ήδη οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει συστήματα Hawk μέσης εμβέλειας στη Βόρεια Συρία) δεν αποδείχθηκαν βάσιμες.

Αντίθετα αυτό ου πιστεύεται ότι έγινε ήταν ένα μεγάλο κτύπημα στην πλησιέστερη βάση που διατηρεί η  συριακή κυβέρνηση στην περιοχή.

Άλλωστε το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει πετάξει απο τη βάση από την ημέρα της επίθεσης σημαίνει είτε ο διάδρομος έχει καταστραφεί είτε άλλο αεροπορικό υλικό. Το γεγονός ότι οι αντάρτες της περιοχής δεν έχουν σπεύσει να αναλάβουν την ευθύνη, (κάτι για το οποίο δεν χάνουν ευκαιρία όταν πρόκειται για επιτυχημένο κτύπημα) σημαίνει ότι τουρκικές δυνάμεις ήταν αυτές που πραγματοποίησαν τη επίθεση».

Πληροφορίες ότι στη βάση υπήρχαν και Α/Α συστήματα των Ιρανών και από τις εκρήξεις σκοτώθηκε και ιρανικό προσωπικό δεν επιβεβαιώνονται.

Εάν ευσταθούν βέβαια αυτές οι πληροφορίες τότε η Τουρκία έχει αρχίσει να αποκτά ελευθερία κινήσεων στην περιοχή ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ, δηλαδή  αυτό των «προληπτικών» πληγμάτων κατά του αδύναμου κρίκου  δηλαδή της Συρίας.

https://twitter.com/fuadhud/status/997874155868643329

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/997457802238070784

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/997443147205619713

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...