Κόσμος

Η Μέρκελ σε διπλό ταμπλό! Ενισχύει τη Frontex και παράλληλα πουλάει όπλα στην Τουρκία

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης γυρνούν την πλάτη στον «σουλτάνο» Ερντογάν, η καγκελάριος παζαρεύει όπλα για να γεμίσει η τσέπη της.

Η χώρα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και οδήγησε το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια, επιχειρεί πλέον να υλοποιήσει ένα βρώμικο σχέδιο στην πλάτη της.

Πώς άλλωστε θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι η καγκελαρία, από τη μία ενισχύει σε πρωτόγνωρο βαθμό τη Frontex, ώστε αυτή να λειτουργεί ως τείχος απέναντι στις προσφυγικές ροές, και, από την άλλη, εξοπλίζει την Τουρκία, η οποία αμφισβητεί τα σύνορά μας και κατ’ επέκταση τα σύνορα της Ευρώπης, με τελευταίας τεχνολογίας όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες σε βάρος μας.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές που επικαλείται η κυριακάτικη Real News, οι λόγοι που η Άνγκελα Μέρκελ ξεδιπλώνει ένα σχέδιο δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού από τη Frontex ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές εξ Ανατολών είναι εσωτερικοί.

Μετά την είσοδο του ξενοφοβικού AfD στο γερμανικό Κοινοβούλιο, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και στην κοινή γνώμη, καθώς το προσφυγικό κυριαρχεί με αρνητικό πρόσημο.

Για τον ίδιο λόγο, πάντως, οι Γερμανοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην τα σπάσουν επ’ ουδενί με την Τουρκία και έτσι όχι μόνον υποβαθμίζουν τον κίνδυνο από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αλλά συνεχίζουν τις πωλήσεις όπλων στη χώρα αυτή. Μάλιστα, η προγραμματισμένη παράδοση των υποβρυχίων τύπου 214 απειλεί να ανατρέψει την ισορροπία ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ίσως οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τη στιγμή αυτή το Βερολίνο και η υπόλοιπη Ευρώπη και για τον λόγο αυτό προετοιμάζονται ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τα πάντα στο θέμα αυτό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...