Κίνα

Η Κίνα μετέφερε για πρώτη φορά βομβαρδιστικά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα


Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υπόλοιπες χώρες που αμφισβητούν το καθεστώς στη Νότια Κινεζική Θάλασσα έστειλε η ηγεσία της Κίνας, μεταφέροντας για πρώτη φορά βομβαρδιστικά H-6K στην περιοχή.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει πλωτά νησιά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, μεταφέροντας μεγάλο μέρος του τεράστιου στόλου που διαθέτει, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο τις περιοχές που εκείνη θεωρεί ως κινεζική επικράτεια.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δεν θέλησε να γνωστοποιήσει στο πότε μεταφέρθηκαν εκεί τα βομβαρδιστικά, τόνισε ωστόσο, ότι στόχος τους είναι να λάβουν μέρος σε άσκηση για τον βομβαρδισμό στόχων στη θάλασσα.

Βίντεο που δημοσίευσαν κινεζικά Μέσα, δείχνει ένα H-6K να προσγειώνεται στο νησί Woody, τη θαλάσσια περιοχή του οποίου διεκδικούν τόσο το Βιετνάμ, όσο και η Ταϊβάν.

https://twitter.com/PDChina/status/997386306660384768?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με αναλυτές, από το σημείο που μεταφέρθηκαν τα κινεζικά βομβαρδιστικά, μπορούν να πλήξουν στόχους σε περιοχές της Βόρειας Αυστραλίας, αλλά και αμερικανικές βάσεις στον ειρηνικό ωκεανό.

Πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στη θέση τους για τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, την οποία θεωρούν ελεύθερη και προσβάσιμη ζώνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...