ΗΠΑ

Η επιστολή Τραμπ στον Κιμ: Ήθελα πραγματικά να συναντηθώ μαζί σας, αλλά…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε σήμερα την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, όπως γνωστοποίησε σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, όπου κατήγγειλε την «οργή» και την «εχθρότητα» του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Αναλυτικά η επιστολή του Τραμπ αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Εκτιμάμε βαθύτατα το χρόνο, την υπομονή και την προσπάθειά σας αναφορικά με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις σχετικά με μία συνάντηση κορυφής που και οι δύο πλευρές επιδιώκουν από καιρό, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Ενημερωθήκαμε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, όμως αυτό για μας είναι τελείως άνευ σημασίας. Ανυπομονούσα πραγματικά να βρεθώ εκεί μαζί σας.

Δυστυχώς, με βάση τον τρομερό θυμό και την ανοιχτή εχθρότητα που δείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο, αυτήν τη στιγμή, να έχουμε αυτήν την προγραμματισμένη συνάντηση. Επομένως, σας παρακαλώ δεχθείτε αυτήν την επιστολή ως δήλωση ότι η συνάντηση της Σιγκαπούρης, για το καλό και των δύο πλευρών, αλλά με ζημία για τον κόσμο, δεν θα λάβει χώρα. Μιλάτε για τις πυρηνικές σας δυνατότητες, αλλά οι δικές μας είναι τόσο τεράστιες και ισχυρές που προσεύχομαι στον Θεό να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν.

Αισθάνθηκα ότι ξεκινούσε ένας θαυμάσιος διάλογος ανάμεσα σε σας και μένα, και τελικά, είναι ο μοναδικός διάλογος που μετράει. Κάποια μέρα, πραγματικά ανυπομονώ να συναντηθώ μαζί σας. Εν τω μεταξύ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων που τώρα είναι στην πατρίδα με τις οικογένειές τους. Αυτή ήταν μία όμορφη χειρονομία και πραγματικά την εκτιμώ.

Αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με αυτήν την τόσο σημαντική συνάντηση, σας παρακαλώ μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε ή να μου γράψετε. Ο κόσμος, και ειδικά η Βόρεια Κορέα, έχει χάσει μία μεγάλη ευκαιρία για διαρκή ειρήνη και μεγάλη ευημερία και πλούτο. Αυτή η χαμένη ευκαιρία είναι μία πραγματικά λυπηρή στιγμή στην ιστορία.

Ντόναλντ Τραμπ»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές