Κόσμος

Η επανεμφάνιση των Panzer - Ισχυροποιείται το Τ/Θ όπλο των Γερμανών

Ο γερμανικός στρατός εξοπλίζεται με το άρμα μάχης Leopard 2 Α7V το οποίο θεωρούν ως το ισχυρότερο στον κόσμο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt οι γερμανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις εκπαιδεύονται επί στο προηγμένο άρμα στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της χώρας στο Μoύνστερ.

Αυτή την στιγμή ο γερμανικός στρατός διαθέτει 20 άρματα Leopard 2 A7V. Οι Γερμανοί υποβάθμισαν τις ένοπλες δυνάμεις τους μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο τώρα απαιτείται αποτροπή έναντι της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ πιέζει τις χώρες μέλη του να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους. Έτσι και οι γερμανικές δυνάμεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα ασφαλείας.

«Αυτό σημαίνει αύξηση των διαθέσιμων αρμάτων μάχης από 220 σε 328», ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού Σρατού. Παράλληλα η ΕΕ προωθεί σχέδιο που θα διευκολύνει την ταχεία ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πάντως υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των γερμανικών αρμάτων. Τον Φεβρουάριο διέρρευσε η είδηση πως μόνο 105 γερμανικά άρματα Leopard 2 είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση λόγω των περικοπών στον αμυντικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο το 2019 αναμένεται το πρόβλημα να έχει επιλυθεί καθώς η Γερμανία θα αναλάβει και την ηγεσία της πολυεθνικής Δύναμης Εξαιρετικά Υψηλής Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...