Κοινωνία

Η εξομολόγηση του Σπύρου Μισθού σοκάρει: «Φίλοι και συγγενείς συντηρούν εμένα και τα παιδιά μου»

Ο Σπύρος Μισθός, ο ηθοποιός που αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα Ζωή», τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει τον δικά του Γολγοθά, προσπαθώντας να μεγαλώσει μόνος του τα δυο ανήλικα παιδιά του. Μετά από μια σκληρή δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο του, Δήμητρα Ακούρου κατάφερε να πάρει την επιμέλεια των παιδιών, αλλά τα οικονομικά προβλήματα τον έχουν πνίξει και τον έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο 60χρονος ηθοποιός, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη του στο Ciao αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, ποιοι τον στηρίζουν οικονομικά και ποια είναι σήμερα η σχέση του με τη μητέρα των παιδιών του.

Πως ξεκίνησε αυτή η διαμάχη;

«Η ιστορία η δική μου με την επιμέλεια ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη του 2014.Οι δικαστικές διαμάχες δηλαδή. Η πρώτη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων βγήκε τον Νοέμβρη, τον Δεκέμβρη έγινε εκτέλεση της απόφασης, δηλαδή πήρα τα παιδιά και έφυγα από το σπίτι που έμενα γιατί ήταν της πρώην συζύγου μου, σε τρεις μήνες έκανε μια αίτηση ανάκλησης και την έχασε και το Σεπτέμβρη του 2014 δικάστηκε η μόνιμη επιμέλεια, που μου έδινε τα παιδιά μόνιμα πλέον. Δεν άσκησε έφεση, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί της είπαν πως και να την κάνει δεν θα την κερδίσει και έτσι, μέσα σε ένα μήνα, η απόφαση τελεσιδίκισε. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, λοιπόν, έχω τα παιδιά και ζω μόνιμα με τα παιδιά»

Κάποια στιγμή αναγκαστήκατε όμως να τα δώσετε πίσω για οικονομικούς λόγους;

«Ναι και έχω ακόμη οικονομικές δυσκολίες σε αφάνταστο βαθμό γιατί δεν μου έχουν βγάλει ακόμα τη σύνταξη και αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση μου είναι κάτι το πρωτοφανές. Στο δημόσιο βγάζουν και τον πατέρα και τη μάνα σε σύνταξη στα 52 αν έχουν ανήλικο παιδί. Στο ΙΚΑ τον πατερά δεν τον βγάζουν. Εγώ έχω βέβαια 10.000 ένσημα, αλλά δεν με βγάζουν. Μόνο στην περίπτωση που είναι χήρος τον βγάζουν, όχι στην δική μου περίπτωση που έχω την επιμέλεια. Εγώ έχω κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θέλω να πιστεύω ότι θα δικαιωθώ. Περιμένω από μέρα σε μέρα την εκδίκαση της υπόθεσης από την Ολομέλεια κάτι που είναι πολύ σημαντικό»

Η πρώην δεν μπορεί να σας στηρίξει οικονομικά; Δεν υποχρεούται σε διατροφή;

«Δεν μου δίνει διατροφή παρότι υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά δεν μπορώ να την κυνηγήσω γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω κακό στη μητέρα των παιδιών μου. Τι να κάνω; Να την βάλω φυλακή; Γιατί η μη καταβολή διατροφής επισείει μέχρι φυλάκιση. Δυστυχώς, δεν έχω καθόλου βοήθεια από εκεί»

Και πως περνάτε; Πως τα καταφέρνετε;

«Με Βοηθούν πάρα πολύ κάποιοι άνθρωποι δικοί μου από τα Γιάννενα, δυο συγγενείς μου και γνώρισα και πολλούς φίλους. Είδα πόσοι άνθρωποι με αγαπάνε από το χώρο μου. Με βοηθάει πάρα πολύ ένας θεατρικός επιχειρηματίας που δεν θέλω να πω το όνομα του. Με έχουν Βοηθήσει κάποιοι άνθρωποι σημαντικοί», εξομολογείται ο ηθοποιός στο ciao.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...