Πολιτική

Η εισηγήτρια του «όχι» για την αναδοχή Κατερίνα Μάρκου ψήφισε «ναι»! - Το θέμα που έχει διχάσει την πολιτική

Με πολλές απουσίες διαφωνούντων αλλά και... ευτράπελα, έγινε νόμος του κράτους το άρθρο 8 που επιτρέπει αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

Από την ΝΔ ψήφισαν «ναι» τέσσερις γυναίκες βουλευτές: Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και η Κατερίνα Μάρκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κα Μάρκου ήταν εισηγήτρια εκ μέρους της ΝΔ για το «όχι» και τελικά η ίδια ψήφισε... υπέρ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι διαφωνούντες (Μπόλαρης κλπ) αλλά από τους παρόντες ψήφισαν «όχι» δύο: Οι κ.κ. Παραστατίδης και Μιχελογιαννάκης.

Από τους ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» μόνον οι παρόντες Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις.

Οι παρόντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν άπαντες «ναι» - μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ υποστηρικτές του «όχι» όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, απουσίαζαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...