Ελληνοτουρκικά

Η άγνωστη υπόθεση με τον Έλληνα που συνέλαβαν οι Τούρκοι στις Καστανιές

Πρόκειται για Έλληνα βοσκό από τις Καστανιές, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία από την περιοχή των Καστανεών.

Μία άγνωστη υπόθεση η οποία συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017 αποκαλύπτει το thraki Νεα. Πρόκειται για τη σύλληψη ενός βοσκού στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές και συγκεκριμένα στο δάσος των Καστανεών στην περιοχή όπου έγινε και η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο βοσκός, μόνιμος κάτοικος Καστανεών συνελήφθη από Τούρκους στρατιώτες, καθώς είχε εισέλθει στο τουρκικό έδαφος.

Άμεσα οδηγήθηκε στα τουρκικά κρατητήρια, καθώς δεν είχε πάνω του κανένα απολύτως έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του. Με το που έγινε γνωστή η σύλληψή του, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την επιστροφή του στην Ελλάδα, καθώς δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, παρά μόνο αυτό της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που χειρίστηκαν οι τουρκικές αρχές το θέμα, στο πνεύμα της κατανόησης και της μη ύπαρξης ύποπτης συμπεριφοράς είναι το γεγονός ότι δεν βγήκαν νέα ταξιδιωτικά έγγραφα από το ελληνικό προξενείο στον Έλληνα βοσκό, αλλά ο ίδιος έκανε χρήση της ταυτότητάς του, την οποία παρέδωσε στις τουρκικές αρχές κάτοικος των Καστανεών.
Τελικά ο συλληφθείς απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα άμεσα, μόλις τρία 24ωρα μετά την εντοπισμό του από Τούρκους στρατιώτες.

thrakinea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...