Κοινωνία

Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται από το φθινόπωρο οι οικοδομικές άδειες

Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται από το προσεχές φθινόπωρο οι οικοδομικές άδειες καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Παράλληλα σχεδόν σε ένα εκατομμύριο ανέρχονται τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί προς τακτοποίηση με το σύνολο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ήδη το ΤΕΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε σε διάστημα δύο μηνών από την υπογραφή της σχετικής απόφασης για τις ηλεκτρονικές αδειοδοτήσεις να μπορέσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας να συνδράμει στη διεκπεραίωσή τους κάτι το οποίο θα μειώσει και τα λειτουργικά έξοδα έως και κατά 90%.

«Με την ηλεκτρονική έκδοση αδειών όχι μόνο καταπολεμάται η διαφθορά και η γραφειοκρατία αλλά δίνεται η δυνατότητα και για απευθείας έλεγχο της πορείας της άδειας.

Οι φάκελοι δεν θα χάνονται, θα υπάρχουν ηλεκτρονικά δεδομένα. Μόνο όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία μπορείς να χαράξεις πραγματική πολιτική στους τομείς ης δόμησης και της ενέργειας» σημείωσε ο κ. Στασινός εκτιμώντας ότι η περίοδος θα είναι ευνοϊκή αφού δεν υπάρχουν πολλές άδειες και η μεταρρύθμιση μπορεί να προωθηθεί πιο εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος για τη δόμηση ορίζει ότι η οικοδομική άδεια μπορεί να εκδίδεται αυτόματα με την υποβολή των απαραίτητων μελετών και δικαιολογητικών ενώ τις διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες: την «κοινή» οικοδομική άδεια, την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και την προέγκριση οικοδομικής άδειας (υποχρεωτική για κτίρια άνω των 3.000 τ.μ.).

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Στασινό απρόθυμα συνεχίζονται και οι δηλώσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων, βάσει του νέου νόμου…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...