Αθλητισμός

Επιστολή Αγγελόπουλων σε Τσίπρα για τη διαιτησία

Παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα με την ΚΕΔ/ΕΟΚ στο ελληνικό μπάσκετ, που φτάνει μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, από τον οποίον ζήτησαν να παρέμβει στο θέμα που «καίει» το ελληνικό μπάσκετ.

Έτσι, μετά την μεγάλη ένταση που επικράτηση στη συνεδρίαση της ΚΕΔ για τους διαιτητές των τελικών, τη σύλληψη του Στέλιου Συμεωνίδη και το... παραλίγο αυτόφωρο για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο έπειτα από μήνυση των Γκόντα-Φούφη, ένα νέο επεισόδιο έρχεται για να προστεθεί.

Το χρονικό της έντασης την Τετάρτη

Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ έχει ξεφύγει περισσότερο από κάθε άλλη φορά και πλέον οι άμεσα εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στα αστυνομικά τμήματα. Κι όλα αυτά, γιατί η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν συμπεριέλαβε τους Σπύρο Γκόντα και Γιάννη Φούφη στους υποψήφιους για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, κάτι που έφερε την μήνυση από πλευράς διεθνών διαιτητών και την προσωρινή κράτηση του Στέλιου Συμεωνίδη!

Οπως αναφέρει το Sport24, το μεσημέρι της Τετάρτης (30/5) έγινε η συνεδρίασης της ΚΕΔ/ΕΟΚ, προκειμένου να κληρωθούν οι διαιτητές των δύο πρώτων τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στην αίθουσα στα γραφεία της Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν οι Γκόντας και Φούφης, που ρώτησαν αν είναι κι αυτοί υποψήφιοι. "Οχι δεν είστε", απάντησε ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΟΚ Στέλιος Συμεωνίδης, ο οποίος βρίσκεται και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, που μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά την αποχώρησή του από την Επιτροπή.

Μόλις οι Γκόντας και Φούφης έλαβαν την αρνητική απάντηση, κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ (συνορεύει με τα γραφεία της ΕΟΚ) και κατέθεσαν μήνυση στον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, στα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ότι παρανόμως δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση. Κάπως έτσι προστέθηκε ακόμα ένα επεισόδιο στην κόντρα των δύο πλευρών, που ξεκίνησε με τον μη ορισμό των 4 διαιτητών της EuroLeague σε αγώνες της Stoiximan.gr Basket League από την περσινή σεζόν, μέχρι αυτό να αλλάξει μετά την δικαίωσή τους από το ΑΣΕΑΔ. Οι 4 διαιτητές της EuroLeague δεν είχαν οριστεί ούτε στους αγώνες της ημιτελικής φάσης, ο Ηλίας Κορομηλάς ωστόσο ορίστηκε για τον πρώτο μικρό τελικό ανάμεσα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ (2/6).

Λίγες ώρες μετά και δίχως κανείς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχώρησε από το γραφείο του και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, που του ζήτησαν να κατευθυνθεί στο τμήμα. Ομως ο Βασιλακόπουλος αποχώρησε κανονικά, όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ που ήταν στα γραφεία εκείνη την ώρα.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με δύο μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, τον Στέλιο Συμεωνίδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Ο Σπύρος Γκόντας και ο Γιάννης Φούφης εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι είναι δύο από τα πρόσωπα που έχουν μηνυθεί και οι αστυνομικοί τους κράτησαν. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ως δικηγόρος έφυγε αμέσως, ο Συμεωνίδης όμως έμεινε στο τμήμα για αρκετή ώρα.

Προκλήθηκε ένταση ακόμα και ανάμεσα στους δικηγόρους των διαιτητών και της ΕΟΚ που βρέθηκαν εκεί, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Εν τέλει ο εισαγγελέας υπηρεσίας ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα πως δεν συντρέχει λόγος αυτοφώρου και δόθηκε άδεια να αποχωρήσει ο Συμεωνίδης, μόνο που υπήρξε και νέα ένταση. Γκόντας και Συμεωνίδης λογομάχησαν και κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις για εξύβριση.

Εν τέλει κανείς δεν πέρασε τη διαδικασία αυτοφώρου και ο εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε το ΟΚ για να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, όμως είναι ξεκάθαρο πως τέτοια σκηνικά διασύρουν το μπάσκετ.

Για αρκετές ώρες υπήρξε διακωμώδηση του αθλήματος στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ, έστω κι αν επί της ουσίας δεν έγινε κάτι. Οι μηνύσεις, οι ύβρεις και οι τσακωμοί σε δημόσιο χώρο, οι διαστάσεις που πήρε το θέμα αποτελούν ντροπή για το μπάσκετ και σίγουρα το κλίμα εν όψει των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ