Κόσμος

Επίσκεψη Καρόλου: Αναλαφρο το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο - Γελάκια και αστειάκια (εικόνες)

Κάθε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Κι όταν επίτιμος καλεσμένος είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος (χμ…) του θρόνου της Βρετανίας και η σύζυγός του Καμίλα, η βαρύτητα είναι μεγαλύτερη.

Βέβαια, το κλίμα χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο κάθε άλλο παρά «βαρύ» ήταν. Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει κατά καιρούς «ακούσει» πολλά. Αλλά για το χιούμορ του δεν έχει κανείς να πει… κουβέντα. Φάνηκε και από την ποδοσφαιρική ατάκα του στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ κατά την υποδοχή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα φωτογραφικά καρέ απ’ όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο «αποκαλύπτουν» πως η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Και γιατί όχι άλλωστε. Ο Κάρολος δεν σταματά να αποθεώνει τη χώρα που γέννησε τον πατέρα του. «Είμαστε όλοι Έλληνες» είπε στο λόγο του. Κι ας άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του λέει το αυτονόητο, να γυρίσουν επιτέλους τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο σπίτι τους. Κάτι που ίσως να ήθελε να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Ή όπως η μητέρα του την αποχώρηση από το θρόνο…

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα στο Προεδρικό

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αυτή τη φορά δεν φόρεσε τα παράσημά του στο πέτο. Ένα κοστούμι επέλεξε. Η σύζυγός του Καμίλα από την άλλη έκανε μια ενδυματολογική επιλογή που συζητήθηκε. Ένα λευκό μακρύ φόρεμα (σ.σ. το αγαπημένο της χρώμα), που πολλοί το παρομοίασαν με νυφικό. Κομψή πάντως ήταν, να της το αναγνωρίσουμε αυτό.

Παρούσες στο δείπνο, φυσικά, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα και πράσινη τουαλέτα και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Μητσοτάκη με μαύρο σύνολο. Το πριγκιπικό ζεύγος ξεναγήθηκε στην αίθουσα με τους πίνακες, υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, έβγαλε τις παραδοσιακές φωτογραφίες με τις… Αμαλίες και μετά πέρασαν στο «ψητό». Στο δείπνο δηλαδή. 

Ο Κάρολος και η Μπέτυ

Εκεί, ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου είχε τετ α τετ με όλους. Από τα φωτογραφικά καρέ φαίνεται πως μοιράστηκε κάποιο αστείο με τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση, μιας και η κα Μπαζιάνα είχε συναντήσει νωρίτερα μόνο τη Δούκισσα της Κορνουάλης, την οποία ξενάγησε στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Βέβαια, υπήρχαν και κάποιοι που σε κάποια σημεία της βραδιάς ίσως και να… βαρέθηκαν.

 

Δείτε στιγμές μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...