Αρχείο

Επίθεση καμικάζι με σπαθιά σαμουράι σε αστυνομικό τμήμα - Η τελευταία επίθεση τζιχαντιστών στην Ινδονησία (Εικόνες-Βίντεο)

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έπεσαν τέσσερις άνδρες που επιτέθηκαν με σπαθιά σε αρχηγείο της αστυνομίας στη Σουμάτρα και σκότωσαν έναν αστυνομικό στο τελευταίο κρούσμα επιθέσεων από ισλαμιστές μαχητές στην Ινδονησία.

Οι τέσσερις δράστες έριξαν το αυτοκίνητό τους στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο Πεκάνμπαρου της δυτικής Ινδονησίας και κραδαίνοντας σπαθιά σαμουράι εξαπέλυσαν την επίθεση, κατά την οποία σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους δύο κι έναν δημοσιογράφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δράστες φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0-_-KEtSjM

Βίντεο τοπικών τηλεοπτικών δικτύων δείχνει έναν άνδρα να κείτεται στο έδαφος μ’ ένα μακρύ σπαθί δίπλα του κι ένα θωρακισμένο όχημα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες, ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρά τους.

Η επίθεση σημειώνεται μετά από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων από ισλαμιστές μαχητές με στόχο εκκλησίες και ένα κτίριο της αστυνομίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Σουραμπάγια, τις τελευταίες ημέρες. Στις επιθέσεις αυτοκτονίας μετείχαν οικογένειες με παιδιά, ενώ μια έκρηξη σε διαμέρισμα όπου μαχητές κατασκεύαζαν βόμβες προκάλεσε το θάνατο περίπου 30 ατόμων.

Πρόκειται για το χειρότερο κύμα επιθέσεων στη χώρα με το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην υφήλιο από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εστιατόρια κατάμεστα με τουρίστες στο Μπαλί το 2005 καθώς αναβιώνει η ισλαμική τρομοκρατία στην Ινδονησία.

Η αστυνομία θεωρεί ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται πυρήνας της οργάνωσης Τζεμάα Ανσαρούτ Νταουλάχ, που υποστηρίζει το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο με μήνυμά του μέσω του προπαγανδιστικού του βραχίονα, του πρακτορείου Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σουραμπάγια.

https://www.youtube.com/watch?v=J42yONeGnjc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ