Περιβάλλον

Επίθεση καγκουρό σε τουρίστες που τα τάιζαν (εικόνες)

Μία ακόμη επίθεση καγκουρό εναντίον τουριστών σε πάρκο της Αυστραλίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις για τη λήψη μέτρων όσον αφορά την σίτιση ή την προσέγγιση των ζώων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τα εμβληματικά μαρσιποφόρα, σήμα-κατατεθέν της Αυστραλίας, που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Μόρισετ στη Λίμνη Μακουάρι, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι τα δελεάζουν με καρότα για να τα φωτογραφίσουν.

Ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουν ή να γρατσουνίσουν κάποιον τουρίστα. Όπως λέει ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, κάποιοι ανόητοι τους δίνουν φαγητά από ταχυφαγεία, τα οποία τους προκαλούν επιθετικότητα.

Επίθεση - καγκουρό - τουρίστες

Πολίτες αλλά και πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους τοπικούς φορείς να τοποθετήσουν πινακίδες σε πολλές γλώσσες στις οποίες θα προειδοποιούν τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα καγκουρό, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν έρθει και στα χέρια, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, όπως στην πρόσφατη περίπτωση μίας τουρίστριας η οποία χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.

Επίθεση - καγκουρό - τουρίστες

Τα καγκουρό, όπως οι άλλοι μαρσιποφόροι συγγενείς τους, τα κοάλα, αποτελούν αξιοθέατο στην Αυστραλία και ζουν στην άγρια φύση.

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...