Αθλητισμός

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ουκρανία



Eνα γιγαντιαίο κύκλωμα στησίματος αγώνων με έσοδα εκατομμύρια ευρώ ετησίως αποκαλύφθηκε στην Ουκρανία, στο οποίο εμπλέκονται 320 πρόσωπα και 35 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβακόβ, υποστήριξε ότι ειδική επιχείρηση των αρχών αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα των ομάδων στις δύο πρώτες κατηγορίες του ουκρανικού πρωταθλήματος καθώς και σε πρωταθλήματα εφήβων συμμετείχαν στην προσπάθεια χειραγώγησης αποτελεσμάτων.

"Πρόεδροι συλλόγων, πρώην και νυν παίκτες, διαιτητές, προπονητές και διαφημιζόμενοι εμπλέκονταν"έγραψε σε μήνυμά του στο facebook ο Ουκρανός υπουργός, μετά από 40 έρευνες σε Κίεβο, Ζιτόμιρ, Ντνιπροπετρόβσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Οδησσό, Κιροβοχράντ, Μικολάιβ και Τσέρνιγκοβ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, υπάρχουν 320 εμπλεκόμενοι σε 57 "αποδεδειγμένες υποθέσεις" στησίματος αγώνων, καθώς και πέντε εγκληματικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση. Για περισσότερο από δύο χρόνια, το τμήμα της οικονομικής προστασίας της αστυνομίας διενεργούσε παρακολουθήσεις και κατέγραφε τη δραστηριότητα των πέντε οργανώσεων.

"Χρησιμοποιήθηκε κάθε μέθοδος για να βγει το 'σωστό' αποτέλεσμα. Από τη δωροδοκία παικτών, διαιτητών, ιδιοκτητών συλλόγων, μέχρι απειλές και εκφοβισμό. Το ποσό της 'αμοιβής' για το επιθυμητό αποτέλεσμα, μία νίκη ή μία ισοπαλία, κυμαινόταν από 30.000 μέχρι 100.000 γρίβνα (σ.σ. από 10.000 ευρώ μέχρι 35.000 ευρώ περίπου)", συνεχίζει ο Αβακόβ.

"Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα των αγώνων εκ των προτέρων, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων έβαζαν στοιχήματα σε στοιχηματικά γραφεία που είχαν καταχωρηθεί σε ασιατικές χώρες και έβγαλαν τεράστια κέρδη. Λόγω της ανωνυμίας, της μη διαφάνειας και της απουσίας ελέγχου του τζόγου σε αυτές τις χώρες, μία ιδιότυπη 'ποδοσφαιρική επιχείρηση' απέφερε στους οργανωτές 5.000.000 ευρώ ετησίως".

https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/1764042347019197&width=500

Ο Αβακόβ δημοσίευσε κι ένα video από την αστυνομία "με τα ποσά και τους μηχανισμούς της βρόμικης επιχείρησης".

Ο αναπληρωτής αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας, Ίγκορ Κούπρανετς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις μέχρι στιγμής και ότι οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν και πότε θα απαγγείλουν κατηγορίες στους υπόπτους. Τα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων και των συλλόγων δεν έχουν ανακοινωθεί.

"Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για το ουκρανικό ποδόσφαιρο. Είναι μία εκκίνηση για τη συστηματική εκκαθάριση του ουκρανικού ποδοσφαίρου από ένα πρόβλημα που βρισκόταν στη ρίζα του για χρόνια"υποστήριξε ο πρόεδρος της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντρέι Παβέλκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...