Κύπρος

Ενώπιον δικαστηρίου ο βασικός ύποπτος για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του οδηγείται σήμερα ο 33χρονος συλληφθείς ως ύποπτος για το διπλό φονικό στον Στρόβολο της Κύπρου.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή στον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, ωστόσο απομένει ακόμα αρκετό ανακριτικό έργο, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να ζητηθεί νέο οκταήμερο διάταγμα κράτησής του.

Το ίδιο αναμένεται ότι θα πράξει και για τους άλλους τρεις κρατούμενους για το φονικό, οι δύο εκ των οποίων θα οδηγηθούν στο δικαστήριο την Κυριακή και ο τέταρτος τη Δευτέρα μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος».

Χθες, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας παρέλαβαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των τεσσάρων υπόπτων τα οποία τώρα θα αναλυθούν σε σχέση πάντα με τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά το έγκλημα της 18ης προς 19η Απριλίου.

Από τις κλήσεις θα φανεί ποιος επικοινώνησε με ποιον, τι ώρα και αν προκύπτουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Όσον αφορά στον 33χρονο, αυτός δεν έχει δώσει ακόμα νέα, δεύτερη κατάθεση, κάτι που θα γίνει μόλις οι ανακριτές έχουν όλες τις απαντήσεις από επιστημονικά τεκμήρια, όπως για το DNA σε μαχαίρι και ρούχα που φέρονται να είναι αυτά που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο 33χρονος, παρόλο που έχει αναφερθεί στο έγκλημα, εντούτοις δεν εμπλέκει τον εαυτό του, κάτι όμως που έκαναν τόσο η συμβία του όσο και ο 22χρονος που ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα που εισήλθαν το βράδυ του φόνου εντός της οικίας.

Ο ύποπτος ενέπλεξε τον ετεροθαλή αδελφό του στο φονικό, κάτι που ο δεύτερος απέρριψε υποστηρίζοντας ότι ο 33χρονος λέει ψέματα. Οι ανακριτές μελετούν επίσης τα τραπεζικά δεδομένα των δύο θυμάτων ώστε να φανεί κατά πόσο είχαν προβεί το τελευταίο διάστημα σε απόσυρση χρημάτων και πού αυτά δαπανήθηκαν ή αν είχαν χρήματα στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου το οποίο έκλεψαν οι δράστες, ενώ αναλύονται τα τεκμήρια που βρέθηκαν σε δύο οχήματα συλληφθέντων, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζονται με το έγκλημα. Από το όχημα του 33χρονου είχαν παραληφθεί δύο σημειωματάρια που φαίνεται να σχετίζονταν με ρεπορτάζ που αφορούσαν στο φονικό

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...