Κοινωνία

Εντοπίστηκε το ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 45 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Εντοπίστηκαν 45 μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Κρήτης και αυτή την ώρα υπάρχει επικοινωνία των αρχών για το πώς θα εξελιχθεί η μετάβαση τους σε ασφαλές σημείο.

Οι μετανάστες, που βρίσκονται πάνω σε ξύλινο αλιευτικό σκάφος 20 μέτρων, ενημέρωσαν για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μέσω του διεθνή αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ, το αλιευτικό εντοπίστηκε από αεροσκάφος της FRONTEX, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

Όλοι οι επιβαίνοντες ο σκάφος, πού βρίσκεται στην νότια περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, (14 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Λίθινο), είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, οι μετανάστες δεν επιθυμούν να φτάσουν σε Ελληνικό έδαφος και για το λόγο αυτό υπάρχει επικοινωνία με τις αρχές για τη διευθέτηση του θέματος και της ασφαλούς μεταφοράς τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...