Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Συμφωνία Πέντε Αστέρων-Λέγκας για κυβερνητικό σχήμα

Σε συμφωνία κυβερνητικού σχήματος συμφώνησαν Πέντε Αστέρια και Λέγκα, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει πως Πέντε Αστέρια και Λέγκα συμφώνησαν να αποκλείσουν το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.

Η La Repubblica μεταδίδει πως το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα είναι, μεν, στην πλειοψηφία, αλλά χωρίς κυβερνητικές θέσεις.

Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στην βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...