Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Κρίση-μεγατόνων στην Ισπανία: Η Βουλή «τελειώνει» τον Ραχόι

"Σκούρα" φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τον Μαριάννο Ραχόι στην Ισπανία, αφού πλέον είναι πολύ πιθανό την Παρασκευή (01.06.2018) να χάσει την πρωθυπουργίας της χώρας.
Κι αυτό γιατί το Εθνικιστικό Βασκικό Κόμμα πως θα ψηφίσει την πρόταση μομφής που έχουν καταθέσει οι Σοσιαλιστές κατά του Ραχόι, κάτι που σημαίνει πως αυτή θα «περάσει».

«Πιστεύουμε ότι ανταποκρινόμαστε σε αυτό που ζητούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Βάσκοι πολίτες ψηφίζοντας ναι» στην πρόταση μομφής, είπε ο Αϊτόρ Εστεμπάν, ο εκπρόσωπος των πέντε βουλευτών του κόμματος, στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 180.

Η αποχώρηση του Ραχόι θα μπορούσε να προκαλέσει μια δεύτερη πολιτική κρίση στη νότια Ευρώπη οδηγώντας σε περαιτέρω αναταραχή τις χρηματαγορές μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ