Αρχείο

«Κλείδωσε» η κυβερνητική συμμαχία Πέντε Αστέρων-Λέγκας του Βορρά - Αλλάζουν όλα στην Ευρώπη - «Ηλεκτροσοκ» στις Βρυξέλλες

Έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του νέου πρωθυπουργού στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι. 

Πρόσθεσε, δε, ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο θα αναλάβουν την πρωθυπουργία.

Σήμερα, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο συναντήθηκαν και πάλι στη Ρώμη για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αύριο αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. «Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.

ΡΩΓΜΗ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

Ρήγμα δημιουργείται ανάμεσα σε Δύση και ΝΑΤΟ. Η θέση της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία ως προς τον ρωσικό παράγοντα είναι πλέον ξεκάθαρη. Να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας!

Ηδη αυτές οι θέσεις έχουν προκαλέσει τρόμο σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, που δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη από την τρίτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα των δύο κομμάτων αναφέρει οτι μία άρση των κυρώσεων, θα έδινε την δυνατότητα για μία μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στη Μόσχα, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που πλήττουν την Μ. Ανατολή.

Ενώ το έγγραφο της μελλοντικής Κυβέρνησης αναφέρει τις ΗΠΑ ως «προνομιούχο σύμμαχο», η αποστροφή στο σημείο για την Ρωσία είναι ξεκάθαρη, «η Ρωσία δεν πρέπει να θεωρείται ως απειλή, αλλά ως οικονομικός και επιχειρηματικός εταίρος.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ