Αυτοδιοίκηση

Α.Τσίπρας: "Nα συλληφθούν οι ακροδεξιοί τραμπούκοι" - Κατηγορούν και τον Π.Ψωμιάδη για το ξύλο στον Γ.Μπουτάρη - Τι είπε


Την άμεση σύλληψη όσων επιτέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018) στον Γιάννη Μπουτάρη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη.

Αυτή την ώρα, εξετάζεται όλο το οπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να διαπιστωθεί ποια άτομα προέβησαν σε αδικήματα, να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να διαταχθεί η σύλληψή τους.

Mαξίμου: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη δεν είναι αγανακτισμένοι αλλά ακροδεξιοί τραμπούκοι

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την επίθεση στον Μπουτάρη: Θύμα φανατικών εθνικιστών

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.

"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης", προστίθεται, "καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας".

Α.Τσίπρας: "Aκροδεξιοί τραμπούκοι, να συλληφθούν άμεσα"

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει:

«Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την επίθεση που δέχτηκε από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά το περιστατικό που συνέβη στην πλατεία Λευκού Πύργου, συνεργάτες του μετέφεραν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Στο πλευρό του βρίσκονται πέρα από τους συνοδούς του, οι οποίοι ήταν παρόντες και την ώρα της επίθεσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παπαστεργίου.

Τεταμένο το κλίμα στην πορεία μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μετά την επίθεση κατά του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ομάδα ατόμων άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

Το περιστατικό δεν πήρε μεγάλη έκταση αφού μετά από λίγο το πλήθος διαλύθηκε.

Κατηγορούν και τον πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη - Δείτε γιατί

Την ώρα που ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο Seleo.gr, για το Σκοπιανό, πέρασε από δίπλα ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ακούγοντας τις αποδοκιμασίες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, άρχισενα εκφράζεται με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι και να ξεκινήσει η ένταση.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του seleo στο 0.57 και μετά:

https://www.youtube.com/watch?v=l99szGwZ-Dc

Οι πρόεδροι των Ποντιακών οργανώσεων συνυπέγραψαν κοινή ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο."

Νωρίτερα είχαν κάνει και δηλώσεις στο περιθώριο της πορείας για τη Γενοκτονία.

Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή για την φασιστική επίθεση!

Στο facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε :
«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας".

ΝΔ: Φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Κινημα Αλλαγής: Τραμπούκικες συμπεριφορές

"Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στ. Θεοδωράκης: Σιγά μην φοβηθώ!

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter:

Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ".

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Φανατικοί εθνικιστές που παριστάνουν τους πατριώτες

"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας" αναφέρει η ανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης .

Νεολαια ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης: Άνανδρη επίθεση

"Όποια διαφωνία και αν έχει κανείς με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, οφείλει να παραδεχτεί πως πρόκειται για έναν δημοκράτη, προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Η επίθεση που δέχθηκε, σήμερα στο Λευκό Πύργο, από ακραίους τραμπούκους είναι άνανδρη και απολύτως καταδικαστέα" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Εντάξει": Καταδικάζουμε την επίθεση!

Ανακοίνωση των «Εντάξει» για την επίθεση κατά του Δημάρχου

Από τη Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το περιστατικό σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης:

«Οι “Εντάξει” έχουν ταχθεί και θα τάσσονται πάντα κατά κάθε πράξης βίας, από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο στόχος. Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Δημοκρατική έκφραση των πολιτών».

https://www.youtube.com/watch?v=evmTp2b-rdc&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...