Κοινωνία

Εικόνες χάους πριν τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Καρέ-καρέ τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφίες)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις άγριες συμπλοκές και τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ οπαδών και αστυνομίας

«Κάηκε» η Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την σέντρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Υπήρξε μπαράζ επεισοδίων και συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς και την αστυνομία το οποίο αρχικά ξεκίνησε από την Πλατεία Καραϊσκάκη και μεταφέρθηκε στην Κάνιγγος, στην Πατησίων και τα Εξάρχεια.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ συνεπλάκησαν είτε μεταξύ τους είτε με τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα σκηνικό χάους και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Το χρονικό του χάους

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 όταν οπαδοί με διακριτικά του Ολυμπιακού επιχείρησαν να επιτεθούν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ κοντά στην Ομόνοια.

Με καδρόνια στα χέρια, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που με χημικά προσπάθησε να αποτρέψει τη συνάντηση των οπαδών.

Κάπου εκεί άρχισαν οι οδομαχίες και το κυνηγητό μεταξύ οπαδών στους γύρω δρόμους με τα οδοφράγματα και τις φωτιές των κάδων να παραμένουν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Δύο ώρες αργότερα, περίπου στις 23:00, το μέτωπο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Κάνιγγος και την Ακαδημίας με τις συμπλοκές να φτάνουν στα Πατήσια και στα Εξάρχεια.

Το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με πεδίο μάχης. Οι οπαδοί που έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό έριχναν αμέτρητες φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ με την αστυνομία να απαντα με κρότου λάμψης και χημικά, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνηκτική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...