Κοινωνία

«Είναι ανήλικη, θα μπλέξουμε» - Καταθέσεις σοκ στη δίκη για τη 16χρονη Στέλλα

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για την Στέλλα Ακουμιανάκη, την 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στην Κρήτη, το 2011.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις, αρχικά του Αστυνομικού που μετέβη στο νοσοκομείο για το περιστατικό και των δύο νοσηλευτριών που την μοιραία βραδιά, είχαν βάρδια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στην κατάθεση της η μια εκ των νοσηλευτριών αναφέρθηκε στην κατάσταση της 16χρονης, από την στιγμή που ανέλαβε βάρδια μέχρι και την στιγμή που η κατάσταση της Στέλλας άρχισε να επιδεινώνεται.

Χαρακτηριστικά μάλιστα είναι τα λόγια της, στις ερωτήσεις τόσο των δικαστών, όσο και των συνηγόρων της οικογένειας Ακουμιανάκη, για την ηλικία της Στέλλας την οποία πληροφορήθηκε από τον ένα εκ των δύο που μετέφεραν την 16χρονη στο νοσοκομείο:

«Είναι ανήλικη, θα μπλέξουμε αν πάθει τίποτα» ήταν τα λόγια της νοσηλεύτριας σε συνάδελφους της.

Η μάρτυς είπε πως η κατάσταση της 16χρονης εξελίσσονταν ομαλά μέχρι και τις 08:35 το πρωί, όπου η ίδια της τοποθέτησε τον επόμενο ορό.

Λίγο αργότερα όμως, όπως κατέθεσε ο συνοδός της κοπέλας, την ενημέρωσε πως το κορίτσι έβγαζε αφρούς από την μύτη και το στόμα, και η ίδια άμεσα ενημέρωσε τους γιατρούς.

Επισημαίνεται πως κατά την διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυς, ρωτήθηκε επίμονα για το αν στην περίπτωση της Στέλλας, παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν, ένα 16χρονο παιδί που φθάνει στο νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση φίλης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, καθώς και της νοσηλεύτριας που είχε βάρδια στα ΤΕΠ την ώρα που έφεραν το κορίτσι στο νοσοκομείο οι δύο φίλοι της, η οποία υποστήριξε πως ο γιατρός εξέτασε την 16χρονη και δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να της χορηγηθεί ορός.

Κατέθεσε ακόμη μια νοσηλεύτρια που είχε βάρδια την μοιραία βραδιά στην χειρουργική. Όπως είπε, λίγο μετά τις 6, πέρασε από τα επείγοντα και είδε την Στέλλα ξαπλωμένη στο φορείο στον διάδρομο, να κάνει εμετό. Παρόντες ήταν οι δύο συνοδοί της ενώ δεν θυμάται να είδε γιατρό.

Στο εδώλιο κάθονται δύο -ειδικευόμενοι τότε- γιατροί του νοσοκομείου που έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ο 23χρονος -τότε- νεαρός που κατηγορείται για βιασμό κατά συναυτουργία με έναν ακόμη ανήλικο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το ότι ο θάνατος της 16χρονης επήλθε από «δηλητηρίαση από αλκοόλ» επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής που είχε εξετάσει τότε την σορό της Στέλλας.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ