Στρατός Ξηράς

«Είμαστε εδώ, σας περιμένουμε» - Α/ΓΕΣ και Εθνοφύλακες «έσπειραν» φωτιά και ατσάλι - Εντυπωσιακές εικόνες

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την 9η Μ/Π ΤΑΞ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ», όπου παρακολούθησε εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Φλώρινας και Αμυνταίου.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι άκρως εντυπωσιακές, με τους φύλακες των συνόρων να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η άριστη οργάνωση και εκτέλεση των εκπαιδευτικών σεναρίων, η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, το λόγο για τον οποίο οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής, θεωρούνται από τους σημαντικότερους Πολλαπλασιαστές Ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της αποστολής των Μονάδων τους.

Γιατί τα λέμε αυτά; Διότι κάποιοι έχουν βαλθεί να διαλύσουν τα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σπύρος Δανέλλης είχε την αμίμητα επερώτηση με τίτλο: Επίφοβοι για προβοκάτσιες όσοι χρησιμοποιούν παράνομα όπλα της Εθνοφυλακής

Τι είχε αναφέρει:

Τον κίνδυνο προβοκάτσιας που εγκυμονεί η χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής από άσχετα άτομα, επισημαίνει με ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σπύρος Δανέλλης.

Με αφορμή το γεγονός ότι ένας από τους τρεις νεαρούς που ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς εμφανίστηκε στο facebook με όπλα και πυρομαχικά της εθνοφυλακής ο κ. Δανέλλης τονίζει ότι «οι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς πολίτες ή ακροδεξιούς εθνικιστές μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας».

Ας δουν τώρα κάποιοι αυτές τις εικόνες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ