Ένοπλες Συρράξεις

Δορυφορικές εικόνες: Ισοπέδωσε ολόκληρα κτίρια στο αεροδρόμιο της Δαμασκού το Ισραήλ - «Ήταν ορμητήριο των Ιρανών»

Οι αεροπορικές αυτές επιδρομές του Ισραήλ κατά τις οποίες μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Δαμασκού καταστράφηκαν ήταν οι μεγαλύτερες τα τελευταία 40 χρόνια και εστάλη το μήνυμα προς την Τεχεράνη από το Τελ Αβίβ πώς δεν πρόκειται να ανεχθεί συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα βόρεια σύνορα του.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το «The Times of Israel» πριν και μετά τις επιθέσεις της 10ης Μαΐου καταδεικνύουν την καταστροφή των εγκαταστάσεων αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς και την παύση όλων των δραστηριοτήτων γύρω από ένα κτίριο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξένησε την έδρα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ιράν στη Συρία.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες έδειξαν διάφορα κτίρια που φωτογραφήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 και οι ίδιες δομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 11 Μαΐου. Μεταξύ των κτιρίων που παρουσιάζονται στις εικόνες είναι μια αποθήκη που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τον κεντρικό τερματικό σταθμό και ένα κτίριο που χαρακτηρίζεται ως το "Glass House" - ένα συγκρότημα εντολών πέντε επιπέδων από το οποίο το Ιράν επιχειρεί από την Συρία.

Στη φωτογραφία του Σεπτεμβρίου, το γυάλινο κτίριο περιβάλλεται από οχήματα, ενώ η εικόνα της 11ης Μαΐου δείχνει την περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτίριο άδεια

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 βομβάρδιζαν πάνω από 50 στόχους που εκτιμάται ότι υπήρχε παρουσία των Φρουρών της Επανάστασης σε όλη τη Συρία. Μεταξύ των στόχων ήταν μια αποθήκη όπλων στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, καθώς και θέσεις Ιρανών στην προστατευτική ζώνη στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας.

Οι βομβαρδισμοί από τον Ισραήλ έγιναν έγιναν μετά την εκτόξευση 20 πυραύλων απότο Ιράν προς το Ισραήλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Τέσσερις πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν από το σύστημα αντιεροπορικής άμυνας, το Iron Dome και τα υπόλοιπα απέτυχαν να φτάσουν στο ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με τον IDF.

Η ανταλλαγή πυραύλων εκείνης της νύχτας ήταν η μεγαλύτερη άμεση σύγκρουση από τον πόλεμο Yom Kippur του 1973. Τουλάχιστον 23 μαχητές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...