Κοινωνία

Δολοφονία στη Μάνδρα: Μίσος και μανία φαίνεται από τον τρόπο εκτέλεσης της 51χρονης

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές για την εκτέλεση της 51χρονης γυναίκας στη Μάνδρα - Το θύμα δέχτηκε μια σφαίρα στο στόμα και μια στο δεξί μάτι δέχτηκε η άτυχη γυναίκα - Ο δράστης ήταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου όταν πυροβόλησε - Περίμενε την 51χρονη έξω από την πόρτα του σπιτιού της

Όχι μόνο γνώριζε τον δολοφόνο της η 51χρονη, αλλά ο άνθρωπος που πάτησε δυο φορές τη σκανδάλη κόβοντας το νήμα της ζωής της, φαίνεται να ένιωθε μίσος και μένος για το θύμα του. Αυτό προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες για τη δολοφονία στη Μάνδρα. Θύμα η πρώην σύζυγος επιχειρηματία και παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Ένα 24ωρο μετά την άγρια δολοφονία, η αστυνομία συνεχίζει ασταμάτητα τις έρευνες. Έχει ήδη στα χέρια της καταθέσεις από τη φίλη του θύματος, τον τελευταίο άνθρωπο που την είδε ζωντανή. Η 51χρονη είχε πάει με το αυτοκίνητό της το προηγούμενο βράδυ. Η φίλη της μένει κοντά και οι δυο τους πήγαν βόλτα στο καζίνο. Μαζί επέστρεψαν. Η 51χρονη άφησε τη φίλη της στο σπίτι της και συνέχισε για το δικό της. Ήταν περίπου 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (24.05.2018).

Εκεί, όμως, της είχε στήσει καρτέρι θανάτου ο εκτελεστής της. Την περίμενε μέχρι να φτάσει στην πόρτα. Τότε, εμφανίστηκε, την έκανε να γυρίσει προς το μέρος του και την εκτέλεσε με δυο σφαίρες. Τη άτυχη γυναίκα δέχτηκε δυο σφαίρες, μια στο μάτι και μια στο στόμα. Έπεσε νεκρή σε ύπτια θέση μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Γείτονας του θύματος κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πως άκουσε τους πυροβολισμούς και ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το σημείο λίγο μετά το φόνο. Αρχικά, πίστεψε πως ήταν κάποια εξάτμιση αυτοκινήτου ο θόρυβος που άκουσε.

Μίσος και μένος για το θύμα

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, ο δολοφόνος της 51χρονης στη Μάνδρα βρισκόταν σε απόσταση μικρότερης του ενός μέτρου από το θύμα τη στιγμή των πυροβολισμών. Πυροβόλησε δηλαδή εξ επαφής!

Το γεγονός πως το θύμα έχει δεχτεί τους πυροβολισμούς από μπροστά απομακρύνει (αλλά δεν αποκλείει κιόλας) το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι επαγγελματίας εκτελεστής. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αφού συνήθως προτιμούν να πυροβολούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Σημειώνουν πως σύμφωνα με τη διεθνή εγκληματολογική βιβλιογραφία, ο τρόπος εκτέλεσης της 51χρονης στη Μάνδρα δείχνει προσωπικό μίσος και μένος του δράστη για το θύμα!

Η γυναίκα βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της σε ύπτια θέση και το κεφάλι μέσα σε λίμνη αίματος. Είχε δεχτεί δυο σφαίρες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Από την εξερεύνηση του χώρου αλλά και την θέση που βρέθηκε το άψυχο κορμί της άτυχης γυναίκας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως ο δράστης φαίνεται να συνομίλησε με την 51χρονη και στη συνέχεια, σχεδόν εξ επαφής και ενώ την κοιτούσε, την πυροβόλησε δυο φορές. Η γυναίκα σωριάστηκε αιμόφυρτη στο κεφαλόσκαλο, με το κεφάλι της στο ύψος της πόρτας του σπιτιού.

Το κλειδωμένο κινητό

Όταν βρέθηκε νεκρή μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού της στη Μάνδρα, η άτυχη γυναίκα κρατούσε ακόμα στα χέρια το κινητό της. Ένα smartphone που ξεκλειδώνει με την εικόνα του προσώπου του ιδιοκτήτη του. Γι’ αυτό και η αστυνομία αναζητά τώρα τρόπους να «ανοίξει» το κινητό. Με την ελπίδα πως μηνύματα, κλήσεις ή ακόμα και σημειώσεις ίσως δώσουν περισσότερα στοιχεία για το ποιος βρίσκεται πίσω από το άγριο φονικό.

Κοντά στο πτώμα δε βρέθηκε κάποια γυναικεία τσάντα. Εκτός από το κινητό της, η 51χρονη είχε πάνω της και τα κλειδιά του σπιτιού. Το γεγονός αυτό κάνει τους αξιωματικούς της ασφάλειας να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο δράστης και θύμα να γνωρίζονταν και μάλιστα λίγα λεπτά πριν την δολοφονία να είχαν και συνομιλία.

Για την ώρα, η αστυνομία εξετάζει όταν τα ενδεχόμενα. Όμως το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι προσωπικές ή οικονομικές διαφορές παραμένει πιο πιθανό.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ