Περιβάλλον

Διευθυντής Γεωδυναμικού: Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει δώσει η περιοχή είναι 5,7 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για τον σεισμό 4,1 ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα είπε τον διευθυντή του Γεωδυναμικού, «ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν του ίδιου μεγέθους».

Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο Γ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε πως «με τη φύση, ποτέ δεν ξέρεις».

Να σημειωθεί πως ο σεισμός που αρχικά εκτιμήθηκε από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού στα 4,2 ρίχτερ, τελικά οριστικοποιήθηκε στα 4,1 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να γίνει και ιδιαίτερα αισθητός.

Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γραμματικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...