Ελληνοτουρκικά

Διαφορετικές οι συνθήκες κράτησης του Τούρκου - Ο μητροπολίτης Έβρου στον κρατούμενο Τούρκο

Επίσκεψη στον Τούρκο οδηγό, Μουσά Αλερίκ, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται διοικητικά στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασής του, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αδριανούπολης κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή και θέλησε να τον δει από κοντά, έπειτα από παρότρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την ωριαία συνάντησή τους, συζήτησαν για την κράτηση του Μουσά Αλερίκ, και σύμφωνα με τον κ. Αμφιλόχιο, διαπίστωσε ότι ο Τούρκος οδηγός είναι ήρεμος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις καλές συνθήκες κράτησης του, ενώ έχει ενημερωθεί για την διαδικασία που είναι εξέλιξη και αναμένει υπομονετικά την ολοκλήρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμφιλόχιος λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα ήταν αυτός που είχε επισκεφθεί και πάλι έπειτα από παρότρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται, χωρίς ακόμη να τους έχει αποδοθεί οποιαδήποτε κατηγορία, στις Φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, από την 1η Μαρτίου.

Τον Μουσά Αλερίκ , έχουν επισκεφθεί στο χώρο κράτησής του και οι συνάδελφοι του από το δήμο Αδριανούπολης, οι οποίοι μάλιστα του παρέδωσαν και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει για κάποιο θέμα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τα μέλη της οικογένειάς του δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος οδηγός και δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, συνελήφθη από τον Ελληνικό στρατό, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν κατά τη μετάβαση του στο τελωνείο Παζάρ Κιουλέ, μετά από εντολή που του δόθηκε από την υπηρεσία του , για την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, πέρασε με το σκαπτικό μηχάνημα που οδηγούσε, κατά λάθος, όπως ισχυρίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο , στην Ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...