Επιστήμη

ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Ρώσοι κοσμοναύτες μετέτρεψαν ούρα σε πόσιμο νερό στον ISS!

Το σύστημα επεξεργασίας ούρων που έχει εγκατασταθεί στον ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως με τρόπο χειροκίνητο, ‘παρήγαγε’ κατά τη διάρκεια πέντε πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στον σταθμό, 25 λίτρα πόσιμου νερού.

Στην πειραματική αυτή τεχνολογική διαδικασία μετατροπής των ούρων σε πόσιμο νερό, αναφέρθηκε ο πρώτος αναπληρωτής του γενικού διευθυντή διαστημικών πτήσεων και δοκιμών πυραυλικών και διαστημικών συστημάτων και συστημάτων «Energia» Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, λέγοντας ότι «συνολικά κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πειράματος έχουμε προγραμματίσει οκτώ κύκλους ‘παραγωγής’ του εν λόγω συστήματος, από τους οποίους έχουμε ολοκληρώσει τους πέντε και απομένουν άλλοι τρεις».

Ο Σαλαβιόφ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι η πειραματική αυτή διαδικασία θα συνεχισθεί επιτυχώς, αφού όπως είπε «στον χειροκίνητο κύκλο όλα βαίνουν περίφημα και είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε να αυτοματοποιήσουμε το σύστημα αυτό ώστε να λειτουργεί αδιαλείπτως».

Το εν λόγω πείραμα λήψης πόσιμου νερού από τα ανθρώπινα ούρα, θα βελτιωθεί με ορισμένες τροποποιήσεις που θα γίνουν, ενώ το διαστημόπλοιο «επιστήμη» το οποίο προσεχώς θα εκτοξευθεί, θα διαθέτει μια τροποποιημένη εκδοχή του συστήματος καθαρισμού των ούρων, πρόσθεσε ο Σαλαβιόφ.

Ο Σαλαβιόφ δήλωσε επίσης ότι στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται το σύστημα μετατροπής ούρων σε πόσιμο νερό και εκσυγχρονίζεται η τεχνολογία μεμβράνης -κενού, την οποία δεν διαθέτουν οι εταίροι μας.

Στον διαστημικό σταθμό «Μιρ» χρησιμοποιείτο η μέθοδος της αποστάξεως, η οποία είναι δύο φορές λιγότερο αποδοτική από την μέθοδο που χρησιμοποιείται σήμερα.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...