Ένοπλες Συρράξεις

Δεν πρόλαβαν να χαρούν τους αντιαρματικούς “Javelin” οι Ουκρανοί: Ανατινάχθηκε αποθήκη πυρομαχικών - Βίντεο

Νέα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Χάρκοβο είχαμε πριν λίγο. Αλλεπάλληλες εκρήξεις ακολούθησαν λόγω των πυρομαχικών που φυλάσσονταν εκεί, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Η αποθήκη αυτή βρίσκεται κοντά στα εδάφη των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

Η νέα έκρηξη καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου καθώς λαμβάνει χώρα μόλις η Ουκρανία παρέλαβε τους νέους αντιαρματικούς πυραυλους “Javelin” απο τις ΗΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Το πακέτο περιλαμβάνει διακόσιους δέκα (210) πυραυλους “Javelin” και τριάντα εφτά (37) μονάδες ελέγχου εκτόξευσης “Javelin”, συμπεριλαμβανόμενων δύο εφεδρικών.

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Εκρήξεις ακούγονταν κάθε 15 με 20 δευτερόλεπτα, όμως τα θραύσματα των οβίδων δεν εκτοξεύονταν σε απόσταση, εξήγησε μια ντόπια δημοσιογράφος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές του Χαρκόβου ανακοίνωσαν πάντως ότι εκκενώνουν μια συνοικία που συνορεύει με την αποθήκη αυτήν.

Η σημερινή πυρκαγιά είναι η πέμπτη που σημειώνεται μέσα σε τρία χρόνια σε αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένα παρόμοιο επεισόδιο είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή και πριν από έναν χρόνο.

Τον Μάρτιο του 2017 από γιγαντιαία πυρκαγιά και εκρήξεις, επίσης στο Χάρκοβο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

Τότε η μικρή πόλη Balakleya, στο Χάρκοβο συγκλονίστηκε από τεράστιες εκρήξεις. Οι κάτοικοι πήραν διαταγή να εκκενώσουν την πόλη παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα και σχηματίζοντας μια ζώνη ασφαλείας 5 χλμ.

«Το πρώτο κύμα της εκκένωσης ολοκληρώθηκε. Τα λεωφορεία πήραν τους κατοίκους. Τα λεωφορεία επιστρέφουν για να πάρουν και τους υπόλοιπους» είπε ο Stepan Balakleyskiy Maselsky.

Kαι ένα παλαιότερο Βίντεο από την προηγούμενη ανατίναξη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...