Κόσμος

Γκρίζοι Λύκοι σάπισαν στο ξύλο υποψήφιο βουλευτή στην Τουρκία (βίντεο)


Σχεδόν έναν μήνα πριν από τις εκλογές και η κατάσταση στην Τουρκία μυρίζει… μπαρούτι. Ακόμη ένα περιστατικό ήρθε να το επιβεβαιώσει: τα άγρια επεισόδια και ο ξυλοδαρμός ενός υποψήφιο βουλευτή.

Η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και σχεδόν έναν μήνα πριν από τις κάλπες τα πνεύματα είναι… οξυμένα. Βέβαια, όταν εμπλέκονται μέλη των Γκρίζων Λύκων μάλλον δεν χρειάζονται αφορμές για ένταση…

Ανάμεσα στους τραυματίες και ένας βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (σ.σ. το ίδρυσε ο Νετσμεττίν Ερμπακάν). Ο οποίος, όπως κι άλλοι, δέχτηκε άγρια επίθεση από τους Γκρίζους Λύκους. Και όταν έφτασε στο ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έπαιξαν το δικό τους «παιχνίδι». Άλλωστε, ο Ερντογάν και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί κατεβαίνουν «χέρι – χέρι» στις εκλογές.

Κι όμως, ο κυβερνήτης της Άγκυρας κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή του ισλαμικού κόμματος Mehmet Fethi Öztürk, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, πως άνοιξε πυρ με το πιστόλι του. Και πως για τα επεισόδια δεν φταίνε οι Γκρίζοι Λύκοι. Ο υποψήφιος βουλευτής, μάλιστα, συνελήφθη.

Σε video φαίνεται ο αδερφός του υποψήφιου βουλευτή να εκλιπαρεί τους αστυνομικούς και αφήσουν το ασθενοφόρο να φύγει από το σημείο για το νοσοκομείο. Περίμεναν εντολές, έλεγαν. «Θέλετε να πεθάνει; Σας παρακαλώ αφήστε μας», ακούγεται να λέει ο αδερφός του βουλευτή.

https://www.youtube.com/embed/YFIyjOfHmLA?feature=oembed

Τα επεισόδια

Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (26.05.2018) όταν ομάδα υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος είχε βγει στην Άγκυρα για να κρεμάσει σημαίες και πανό στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μόνο που ήρθαν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (σ.σ. Γκρίζοι Λύκοι).

Κατά το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, στελέχη και των δυο κομμάτων είχαν βγει για να κρεμάσουν σημαίες στη συνοικία Τσανκαγιά της Άγκυρας. Η… συνάντηση εξελίχθηκε σε μάχη και δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν, πριν επέμβει η αστυνομία.
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/status/1000335625298554881?ref_src=twsrc%5Etfw

Η… άλλη «ανάγνωση»

Υπάρχει όμως και μια άλλη… άποψη για τα όσα έγιναν το βράδυ στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η Cumhuriyet στις οδομαχίες που ακολούθησαν ενεπλάκησαν 100 άτομα. Σύμφωνα με την Milli Gazete, η επίθεση ήταν οργανωμένη. Μέλη του MHP, του εθνικιστικού κόμματος, επιτέθηκαν σε στελέχη του Saadet Partililer (σ.σ. ισλαμιστικό κόμμα). Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τραυματίες δεν ήταν δυο αλλά επτά. Και ανάμεσά τους ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής Mehmet Fethi Ozturk.
https://twitter.com/sputnik_TR/status/1000265923390070785?ref_src=twsrc%5Etfw

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter τον δείχνουν σοβαρά τραυματισμένο, με αίματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να του κάνουν 10 ράμματα.
https://twitter.com/Ozguruz_org/status/1000258571832102913?ref_src=twsrc%5Etfw

Τα στυλιάρια από τα πανό δεν άργησαν να γίνουν όπλα. Υπάρχουν και πληροφορίες πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάποιος πυροβόλησε στον αέρα.

Με πληροφορίες από cumhuriyet.com.tr και sputniknews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ