Κόσμος

Γαλλία: Η Δεξιά υπέρ του χημικού ευνουχισμού των βιαστών

Σχέδιο νόμου ετοιμάζεται να καταθέσει το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία το οποίο θα επιτρέπει «να περιοριστεί δραστικά ο κίνδυνος νέων βιασμών».

Το συντηρητικό κόμμα LR δια του προέδρου του Λορέν Βοκιέζ ετοιμάζεται να καταθέσει την πρόταση για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο οι βιαστές να επαναλαμβάνουν τις πράξεις τους. Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη σε συνέντευξή του ο Λορέν Βοκιέζ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ «του χημικού ευνουχισμού για τους βιαστές».

Η πρόταση της γαλλικής Δεξιάς έρχεται λίγες ημέρες μετά τον βιασμό και την δολοφονία της 13χρονης Ανζελίκ, στις 25 Απριλίου, η οποία σόκαρε τη Γαλλία. Ο βιαστής είχε ήδη καταδικαστεί για βιασμό το 1994. «Εχω αίσθημα θυμού και δεν κατανοώ: πώς γίνεται αυτός ο άνδρας ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμό αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικά μέτρα;», δήλωσε ο Βοκιέζ.

«Τα σεξουαλικά αρπακτικά και βιαστές πρέπει να υφίστανται χημικό ευνουχισμό, ή να παραμένουν στη φυλακή», πρόσθεσε ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς.

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται ενέσεις με προϊόντα, σχεδόν κάθε τρεις μήνες, ώστε να μειώνονται οι ορμόνες και οι σεξουαλικές ορμές. Αυτό θα επιτρέπει να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος ένας βιαστής να το ξανακάνει», είπε και εκτίμησε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει υποχρεωτική αυτή τη διαδικασία.

Ο χημικός ευνουχισμός εναντίον των βιαστών είναι μια πρακτική που αμφισβητείται από τους ψυχιάτρους, οι οποίοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η προστασία των θυμάτων, όχι τα δικαιώματα των βιαστών. Σήμερα, ο χημικός βιασμός γίνεται όταν τον ζητήσει ο βιαστής, αυτό είναι παράλογο», ήταν η απάντηση του Λορέν Βοκιέζ στο σχετικό ερώτημα.

Αυτή η πρόταση του ηγέτη της γαλλικής αντιπολίτευσης έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο αγαπημένος των συντηρητικών ψηφοφόρων. Οι ψηφοφόροι του δεξιού κόμματος LR κατά 53% (αύξηση 14% σε ένα μήνα) δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το έργο του γάλλου προέδρου Μακρόν. Κι αυτό γιατί ο Μακρόν άντεξε απέναντι στους διαδηλωτές και απεργούς (φοιτητές, σιδηροδρομικοί) που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Ετσι, η δημοφιλία Μακρόν κέρδισε 1 μονάδα (στο 41%) τον μήνα Απρίλιο, παρά τις κοινωνικές εντάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές