Ένοπλες Συρράξεις

Γάζα: Οι Ισραηλινοί απειλούν πλέον με εισβολή - 114 ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς (Βίντεο)

Για εισβολή στη Γάζα κάνουν λόγο πλέον οι Ισραηλινοί μετά το σημερινό μπαράζ επιθέσεων της Χαμάς κατά ισραηλινών με 114  ρουκέτες, επιθέσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και τώρα, επιχειρώντας έτσι να πραγματοποιήσουν επιθε΄σεις κορεσμού της ισραηλινής αντιβαλλιστικής άμυνας.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz : «Ίσως δεν μας μένει καμία άλλη επιλογή από το να εισβάλουμε στη Γαζα και τα τερματίσουμε οριστικά αυτό το τρομοκρατικό καθεστώς»

https://twitter.com/KolHaolam/status/1001493754874908672

Στο μεταξύ το Ισραήλ έκοψε  εντελώς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοινώθηκε από την ηλεκτρική εταιρεία του Ισραήλ μια ρουκέτα των Παλαιστινίων έπληξε μια κύρια γραμμή τροφοδότησης της Γάζα. Εξαιτίας της ζημιάς επηρεάστηκαν ακόμη τρεις άλλες γραμμές τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν επισκευές αλλά όταν ο χώρος θα είναι ασφαλής.

Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, όλη η Γάζα δε θα έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τουλάχιστον τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από οβίδες, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, μετά την εκτόξευση δεκάδων όλμων και ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας στο νότιο Ισραήλ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την παλαιστινιακή πλευρά.

Το Ισραήλ έχει πει ότι δεν θα ανεχθεί τέτοιες επιθέσεις και τα πολεμικά αεροσκάφη του έπληξαν περισσότερους από 30 στόχους που ανήκουν σε ένοπλες οργανώσεις, περιλαμβανομένης μια υπό κατασκευή διασυνοριακής σήραγγας, ανέφερε ο στρατός, ενώ όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ η ισραηλινή απάντηση θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

https://twitter.com/ELINTNews/status/1001516407350317056

https://www.youtube.com/watch?v=q_4Bh29Tjwg

Κατηγόρησε το κίνημα της Χαμάς, και τον υποστηριζόμενο από το Ιράν Ισλαμικό Τζιχάντ ότι εξαπέλυσαν τα κύματα των επιθέσεων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις ομοβροντίες πυρών, όμως σημειώνονται αφότου ο Ισλαμικός Τζιχάντ δεσμεύθηκε να πάρει εκδίκηση μετά τον θάνατο τριών μελών του την Κυριακή από βομβαρδισμούς ισραηλινού άρματος μάχης.

Ο ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (SDF), δήλωσε πως τα πιο εκτεταμένα πλήγματα από τη Γάζα μετά τον πόλεμο των επτά εβδομάδων του 2014 είχαν ως αποτέλεσμα επίσης «τη μεγαλύτερη ανταποδοτική επίθεση των IDF» από τότε.

Μία εξερράγη στην αυλή ενός νηπιαγωγείου, προκαλώντας ζημιές στους τοίχους και σκορπίζοντας μπάζα και οβίδες, περίπου μία ώρα πριν από το προγραμματισμένο άνοιγμά του.

https://www.youtube.com/watch?v=1yYR-O2_zmI

Εκπρόσωπος της Χαμάς υπεραμύνθηκε των σημερινών επιθέσεων λέγοντας πως πρόκειται για «φυσική απάντηση σε ισραηλινά εγκλήματα». Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ είπε πως «το αίμα του λαού μας δεν είναι φτηνό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...