ΗΠΑ

Βουτιά θανάτου C-130H της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ - Kαρφώθηκε κυριολεκτικά στο έδαφος - Βίντεο


Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 Hercules συνετρίβη έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαβάνα / Χίλτον Χεντ στην αμερικανική Πολιτεία Τζόρτζια, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τόνισε το αεροσκάφος ανήκε στην Εθνική Φρουρά του Πουέρτο Ρίκο.

«Ναι, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Ήταν ένα (αεροσκάφος) της Εθνικής Φρουράς της Πολεμικής Αεροπορίας. Μόνο αυτό γνωρίζουμε», δήλωσε ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος.

Το C-130 «συνετρίβη στη διασταύρωση» δύο οδών κοντά στο αεροδρόμιο Σαβάνα, επισήμανε με tweet η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών CEMA.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Savannah Morning News, η συντριβή συνέβη στις 11:30, τοπική ώρα, 18:30 ώρα Ελλάδας.

Δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, αλλά πλάνα που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες, με μαύρα σύννεφα καπνού, αφήνοντας λίγες ελπίδες για τυχόν επιζώντες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AP, τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν σκοτωθεί από τη συντριβή του αεροσκάφους με την Αεροπορία των ΗΠΑ να ανακοινώνει ότι το αεροσκάφος ανήκε στην Εθνική Φρουρά του Πουέρτο Ρίκο.

Πυροσβέστες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος -το οποίο είχε προορισμό την Αριζόνα- συνετρίβη λίγο μετά από την απογείωσή του σε διασταύρωση κοντά στο αεροδρόμιο Σαβάνα.

Οι πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση προς όλους τους αυτοκινητιστές να αποφύγουν την περιοχή καθώς δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δραματικά είναι τα στιγμιότυπα από τη συντριβή του C-130H της αμερικανικής Εθνοφρουράς.

Οι πιλότοι χάνουν τον έλεγχο του αεροσκάφους το οποίο «καρφώνεται» στην κυριολεξία κάθετα στο έδαφος.
https://twitter.com/AmichaiStein1/status/991758294216794112?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BNONews/status/991754895115026433?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ