Πατριαρχεία

Βία κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από φανατικούς Εβραίους

Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο των Ορθοδόξων στην Αγία Γη. Δεν φτάνει το συστηματικό πογκρόμ από ισραηλινή κυβέρνηση και εβραϊκούς φορείς κατά των Ελληνορθοδόξων με αρπαγή των περιουσιών του Πατριαρχείου τώρα έχουμε και άλλα φαινόμενα βίας.

Την Τετάρτη 2 Μαΐου , ριζοσπάστες φανατικοί από την συναγωγή του τάφο του Δαβίδ παραβίασαν το κιγκλίδωμα και το συρματόπλεγμα του παρεκκλησίου-κατακόμβης στην υπαίθρια περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας και της Ιεράς Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου και εισήλθαν παράνομα αρνούμενοι να φύγουν.

Οι παραβάτες απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις από την ισραηλινή αστυνομία της Ιερουσαλήμ με μεγάλη δυσκολία, λόγω της ισχυρής αντίστασής τους.

Το Πατριαρχείο διαμαρτυρηθηκε έντονα ενάντια σε αυτή τη νέα παραβίαση αυτού του ιερού τόπου και είναι αποφασισμένο να ασκήσει κάθε νόμιμη πράξη εναντίον των παραβατών.

Συγκεκριμένα σε ανακοινωσή του αναφέρει:

Τήν Τετάρτην τῆς Μεσοπεντηκοστῆς, 19ην Ἀπριλίου / 2αν Μαΐου 2018, ἀκραῖοι φανατικοί ἐκ τῆς παρά τόν τάφον τοῦ Δαυΐδ Συναγωγῆς-Γιεσιβά, παρεβίασαν τό κιγκλίδωμα καί τό συρματόπλεγμα τοῦ παρεκκλησίου – κατακόμβης εἰς τόν ὑπαίθριον χῶρον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἁγίας Τριάδος καί τῆς Ἱερατικῆς Σχολῆς Σιών τοῦ Πατριαρχείου καί εἰσῆλθον παρανόμως, ἀρνούμενοι νά ἐξέλθωσιν.

Τούς διαπράξαντας τήν παρανομίαν ταύτην ἀπεμάκρυνε, μετά δυσκολίας, λόγῳ ἀντιστάσεως αὐτῶν, κληθεῖσα ἡ Ἰσραηλινή Ἀστυνομία τῶν Ἱεροσολύμων.

Τό Πατριαρχεῖον διαμαρτύρεται ἐντόνως διά τήν ἐκ νέου παραβίασιν ταύτην τοῦ ἁγίου χώρου τούτου καί προτίθεται νά λάβῃ ὅλα τά νόμιμα μέτρα ἐναντίον τῶν δραστῶν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...