Κόσμος

Αφρίν: Αναγκάζουν θρησκευτικές μειονότητες να ασπαστούν το Ισλάμ

Οι αντάρτικες ομάδες στο Αφρίν της Συρίας υποχρεώνουν θρησκευτικές μειονότητες της περιοχής να ασπαστούν το Ισλάμ.

Αυτό προκύπτει από άρθρο του δημοσιογράφου (Συρο-κούρδου), Sirwan Kanjo, στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού think-tank Gatestone Institute που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Το Αφρίν που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, είναι υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από τα μέσα Μαρτίου, μετά από εισβολή στην περιοχή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Οι μειονότητες των Χριστιανών, των Γιαζίντι και των Αλαουιτων, υποχρεώθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, ναοί των Γιαζίντι καταστράφηκαν ενώ γυναίκες εξαναγκάστηκαν να τηρούν τους αυστηρούς κώδικες της μουσουλμανικής ενδυμασίας.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία ξεκίνησε μια εκστρατεία για την εκτόπιση των Κούρδων και των θρησκευτικών μειονοτήτων από την περιοχή και την αντικατάστασή τους με τους Σουνίτες του Τουρκμενιστάν και τις αραβικές οικογένειες.

Τέλος, ο Kanjo υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοι τους από τον ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) συζητούν την επισημοποίηση της εφαρμογής του νόμου της ισλαμικής σαρίας στο Αφρίν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...