Αθλητισμός

Αυτός θα είναι ο νέος Ολυμπιακός - Αλλαγές παντού, ονόματα-φωτιά - Το πλάνο του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και πλέον τα σενάρια έχουν πάρει… φωτιά, με ουκ ολίγα ονόματα να συνδέονται με τα μεταγραφικά ρεπορτάζ της ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή είναι λογική, αφού οι Ερυθρόλευκοι «ψάχνονται» για προσθήκες σχεδόν σε κάθε θέση στην ενδεκάδα.

Στον «άσο» οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να πορευθούν με τον Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος θα επιστρέψει από τον Ατρόμητο. Ο Χουτεσιώτης ανανέωσε, συνεπώς μένει να μάθουμε εάν η τριάδα θα κλείσει με τον Προτό, του οποίου το μέλλον δεν έχει ξεκαθαρίσει, ή κάποιον άλλο. Σε περίπτωση που φύγει τελικά ο Βέλγος, έχει ακουστεί το όνομα του Όσκαρ Λίνερ. Ο 21χρονος Σουηδός αρέσει στους ανθρώπους της ομάδας και είχε βρεθεί κοντά στο Λιμάνι τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με ΑΪΚ και θεωρείται δύσκολη περίπτωση.

Στους στόπερ γίνεται… χαμός, αφού μάλλον ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για δύο παίκτες, μιας και ο Ένγκελς είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει. Στον αφρό βρίσκεται το θέμα του Μολέντο, ενώ «παίζει» ψηλά και η περίπτωση του Λέμα. Όσο για τον Πεδράο, θεωρείται απρόσιτος λόγω του υψηλού κόστους που απαιτείται για να γίνει η μεταγραφή, ενώ ο έτερος στόχος, Ρολάντο, τραυματίστηκε σοβαρά.

Συνολικά, οι δυο που πιθανότατα θα έρθουν, θα πλαισιώσουν του Σισέ και Νικολάου, ενώ ως πέμπτος στόπερ μπορεί να προσφέρει ο Αντρέ Πεδρόσα. Ο Βραζιλιάνος είναι ο εκλεκτός του Μαρτίνς για τη θέση του αμυντικού χαφ, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί κατά συνθήκη και ως κεντρικός αμυντικός.

Στα δεξιά της άμυνας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο όνομα στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, ενώ στα αριστερά η ομάδα είναι καλυμμένη με τους Κούτρη και Χατζισαφί. Ακόμα κι αν ο δεύτερος μονιμοποιηθεί στα χαφ, όπως είναι πιθανό να γίνει, αναμένεται η επιστροφή του Τσιμίκα για back up, καθώς ο νεαρός άσος έκανε εξαιρετική σεζόν ως δανεικός στη Βίλεμ.

Στον άξονα, όπως προαναφέραμε, ο Πεδρόσα είναι ο εκλεκτός για τη θέση του αμυντικού χαφ, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φαβορί για «οκτάρι». Η περίπτωση του Ντανίλο, που «έπαιξε» το προηγούμενο διάστημα, είναι ακριβή. Μια καλή επιλογή θεωρείται ο Αντριέν Τόμασον, που έμεινε ελεύθερος από τη Ναντ, αν και έχει αρκετά υψηλό κασέ.

Στις θέσεις των εξτρέμ έχει ήδη αποκτηθεί ο Χριστοδουλόπουλος, όμως από εκεί και πέρα επικρατεί το… χάος,αφού ακούγονται πολλά ονόματα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί η μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού, δηλαδή το πόσους σκοπεύει να πάρει.

Εξελίξεις υπάρχουν με την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο της επιστροφής του έχει «κληδώσει». Ο Έλληνας άσος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό back up του Κώστα Φορτούνη, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Μάρκο Μάριν.

Τέλος, όσον αφορά στην επίθεση, σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι ο Κλέμπερ είναι ουσιαστικά «κλεισμένος» και οι Πειραιώτες μπορούν να τον φέρουν όποτε το θελήσουν. Περιμένουν, όμως, πρώτα να δουν τι θα γίνει με την παραμονή ή μη του Τζούρτζεβιτς.

Φυσικά, από τη στιγμή που συντηρούνται τα σενάρια περί αποχώρησης του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται. Οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν επιθετικούς από το «πάνω ράφι» για να είναι καλυμμένοι στην περίπτωση που ο Ιρανός φύγει. Γνωρίζουν, όμως, ότι αυτό θα γίνει μετά το Μουντιάλ, συνεπώς αρκετός χρόνος για να βολιδοσκοπηθούν υποψήφιοι στόχοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ