Ιστορία

Ασβεστη η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων -Μεγάλη η παρουσία κόσμου - Δείτε Βίντεο και εικόνες



Μεγάλη η παρουσία κόσμου στις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη

Η κοινή παρουσία Ποντιακών Σωματείων, φορέων και πολιτών στις εκδηλώσεις μνήμης στην Θεσσαλονίκη, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την Γενοκτονία των Ποντίων, σήμερα 19 Μαΐου, που τιμάτε η μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της σφαγής.

Το σύνθημα: «Συμμετέχουμε – Τιμούμε – Διεκδικούμε» ακούστηκε δυνατά. Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν, ο ελληνισμός δεν ξεχνά, η Θεσσαλονίκη επίσης… Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας και ακολούθως χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε το μήνυμα του αυτοεξόριστου συγγραφέα και ακτιβιστή Ταμέρ Τσιλιγκίρ.

Συγκινητική ήταν η στιγμή με την υποστολή της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, με μέλη Ποντιακών Σωματείων να σηκώνουν την σημαία του Πόντου.

Αυτή την ώρα, γίνεται πορεία στους δρόμους της πόλης που θα καταλήξει στο τουρκικό προξενείο.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flifeevents.gr%2Fvideos%2F2037765546543278%2F&show_text=0&width=560

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ