Ελληνοτουρκικά

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο έθεσε σε Σύνοδο στις Βρυξέλλες

Στην παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τοποθέτησή του ενώπιον των ομολόγων του.

Σημείωσε ότι το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας απαιτεί την ενεργή και αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ ως παρόχου ασφαλείας, γεγονός που προϋποθέτει την ενίσχυση της ικανότητας της να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η συνεργασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να εδράζεται στις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού στις διαδικασίες λήψης απόφασης σε κάθε οργανισμό, της βέλτιστης χρήσης των διατιθέμενων μέσων και τόνισε ότι αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στην συνεργασία των δύο Οργανισμών το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η επιχείρηση «SOPHIA», για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ