Ρωσία

Αποκάλυψη-τώρα για τις ΗΠΑ: Η Μόσχα ξεδιπλώνει το οπλοστάσιό της - Ετοιμα για πόλεμο τα νέα υπερηχητικά όπλα - Σε ετοιμότητα η Ρωσική πολεμική μηχανή

Σοκ και δέος από τα νέα ρωσικά υπερηχητικά όπλα που υπάρχουν σε δοκιμαστικό στάδιο στο ρωσικό οπλοστάσιο , και τα οποία είναι μη ανασχέσιμα . 

Η Ρωσία φέρεται να έχει δοκιμάσει επιτυχώς ένα υπερηχητικό όπλο, για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να δώσουν «απάντηση»  επί του παρόντος, σύμφωνα με πηγές των ΗΠΑ.

Το υπερηχητικό όχημα με το όνομα Avangard αναμένεται να εισέλθει στο οπλοστάσιο της Ρωσίας μέχρι το 2020 ενώ πληροφορίες φέρουν το όχημα αυτό  να εξοπλίζεται και  με πυρηνική κεφαλή, δημιουργώντας τρομερό κίνδυνο για την αμερικανική αεράμυνα .

Οι αμερικανικές πηγές, που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η Ρωσία τεστάρισε  επιτυχώς το νέο τρομερό όπλο, το οποίο θα μπορούσε να είναι εξοπλισμένο με ακόμη και με δύο πυρηνικές  κεφαλές .

Η πρώτη δοκιμή του όπλου πραγματοποιήθηκε το 2016 , η δεύτερη και η τρίτη το 2017 όταν  η εναέρια πλατφόρμα συνετρίβει στο έδαφος  δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει το στόχο της.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις έρχονται δύο μήνες μετά την ομιλία του  Ρώσου  προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο ίδιος  μίλησε για τα μυστικά όπλα που αναπτύσσει η αμυντική βιομηχανία της χώρας του αποκαλώντας παράλληλα το  οπλοστάσιο του έθνους του ως "αήττητο".

https://youtu.be/BU09sCKLlls?t=2

Το υπερηχητικό όχημα με το όνομα Avangard, σχεδιάστηκε για να μεταφέρεται από  διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο . Μόλις εκτοξευθεί το όχημα εισέρχεται σε ελάχιστο χρόνο  στην στρατόσφαιρα.

Πηγές των αμερικανικών στρατιωτικών  πληροφοριών των Η.Π.Α., σημείωσαν ότι το υπερηχητικό αυτό όχημα  τοποθετήθηκε σε  διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα SS-19  με ψεύτικη κεφαλή.

Ενώ δεν είναι σαφές εάν το Avangard θα είναι εξοπλισμένο  με πυρηνικά , η ακρίβεια και η ταχύτητα του όπλου πιστεύεται ότι θα είναι αρκετή δύναμη για να εξαλείψει όλους τους στόχους.

Το όπλο,  το οποίο η Μόσχα αναπτύσσει για τρεις δεκαετίες, μπορεί να πετάξει  τουλάχιστον πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, ή περίπου ένα μίλι ανά δευτερόλεπτο.

«Αυτά τα είδη οχημάτων ώθησης με επιτάχυνση επιτίθενται στα κενά που αφήνουν τα υπάρχοντα συστήματα  πυραυλικής άμυνας» δήλωσε στο CNBC, ο Thomas Karako, διευθυντής του προγράμματος πυραυλικής άμυνας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Η  Lockheed Martin για λογαριασμό των ΗΠΑ εργάζεται εδώ και μεγάλο διάστημα για την κατασκευή ενός αντίστοιχου προγράμματος  υπερηχητικών όπλων στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει χρόνος όπως το παρόν για να τροποποιήσουμε την τρέχουσα στάση μας σε σχέση με την πυραυλική άμυνα», πρόσθεσε ο Καράκο, λέγοντας ότι ήταν "λυπηρό το γεγονός ότι αφήσαμε τη Ρωσία να φτάσει τόσο μακριά».

Οι Ρώσοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν και τέταρτη δοκιμή  αυτό το καλοκαίρι .

Οι πηγές που είναι κοντά στις υπηρεσίες  πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα ρωσικά υπερηχητικά οχήματα είναι εφοδιασμένα με αντίμετρα επί του σκάφους,  τα οποία είναι σε θέση να νικήσουν ακόμη και τα πιο προηγμένα συστήματα πυραυλικής άμυνας.

Τα όπλα αυτά μπορούν να υλοποιήσουν   εξαιρετικούς ελιγμούς και έτσι επομένως έχουν  απρόβλεπτες τροχιές , γεγονός που  καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους .

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας , υπολογίζουν ότι τα οχήματα αυτού του τύπου της Ρωσίας είναι πιθανό να επιτύχουν την αρχική επιχειρησιακή τους ικανότητα μέχρι το 2020, υλοποιώντας ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει στο Κρεμλίνο να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και την Κίνα από αυτή την άποψη.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσημης έκθεσης τον Μάρτιο, ο Πούτιν καυχιόταν για ένα οπλοστάσιο υπερηχητικών πυρηνικών όπλων το οποίο περιέγραψε ως "αήττητο".

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ο Avangard ήταν σε θέση να φτάσει σε στόχους με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και να χτυπήσει "σαν Αρμαγεδδών ".  Είπε επίσης ότι το όχημα αυτό είχε ήδη εισέλθει σε  παραγωγή.

«Θέλω να πω σε όλους εκείνους που τροφοδότησαν τον αγώνα των εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια, και επιδίωξαν να κερδίσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας, εισάγοντας  παράνομες κυρώσεις με στόχο να περιορίσουν την ανάπτυξη της χώρας μας…ότι δεν καταφέρατε να συγκρατήσετε τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι νέες δυνατότητες ήταν αλήθεια και "όχι μπλόφα".

«Ο «υπερηχητικός σχεδιασμός οχημάτων που πετούν με απίστευτες για τον άνθρωπο ταχύτητες (πέντε ή και περισσότερες φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου), ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης τους πετούν κάτω από το μέσο ύψος των βαλλιστικών πυραύλων, τα καθιστά τρομερά δύσκολα αναχαιτίσιμα οχήματα», αναφέρεται στην έκθεση των Πληροφοριών του Κέντρου Αεροναυτικής και Διαστήματος που ανήκει στην στρατιωτική επιτροπή πληροφοριών για τη μελέτη των βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ.

«Ο συνδυασμός της υψηλής ταχύτητας, ευελιξίας, και σχετικά χαμηλού ύψους τους καθιστά εξαιρετικά δύσκολους στόχους για ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», αναφέρει το έγγραφο.

https://youtu.be/ODi1mJW7zrY

Στην έκθεσή τους , οι αμερικανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες προβλέπουν ότι η Ρωσία θα διατηρήσει μεγάλο αριθμό στρατηγικών πυραύλων , μεταξύ όλων των χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Επιπλέον, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι «η Κίνα εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήρια , έχοντας το πιο μυστήριο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων στον κόσμο», ενώ το Ιράν μπορεί σύντομα να κατασκευάσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η ανάπτυξη βαλλιστικών και πυραύλων τύπου cruise σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, την Ρωσία και την Κίνα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, και αυτό αυξάνει την πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ