ΗΠΑ

Απίστευτο υβρεολόγιο κατά Πενς: «Είσαι βλάκας και πολιτική μαριονέτα» - Ποιά το είπε

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των ΗΠΑ της Βορείου Κορέας ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση υψηλόβαθμης αξιωματούχου της Πιονγιάνγκ ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι «βλάκας» και «πολιτική μαριονέτα».

H Boρειοκορεάτισσα Τσόσι Σον -χούι προειδοποίησε επίσης για πιθανή «πυρηνική αναμέτρηση» αν αποτύχει η διπλωματία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου «BBC».

Η Τσόι Σον -χούι, που έχει συμμετάσχει σε αρκετές διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ μέσα στην τελευταία δεκαετία, ξεκαθάρισε πως η Πιονγιάνγκ δεν θα «ικετέψει τις ΗΠΑ για διάλογο», ούτε θα προσπαθήσει να τις πείσει να παραστούν στις συνομιλίες.

Σε άρθρο της στο βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «KCNA» υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς είχε κάνει «αχαλίνωτες και θρασείς παρατηρήσεις» στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένων των σχολίων πως η Βόρεια Κορέα «ίσως καταλήξει σαν τη Λιβύη».

Επιπλέον, τον χαρακτηρίζει «πολιτική μαριονέτα» επειδή συγκρίνει τη Βόρεια Κορέα, «μία χώρα με πυρηνικά όπλα, με τη Λιβύη, που απλά εγκατέστησε κάποια τμήματα εξοπλισμού και έπαιζε με αυτά».

«Ως κάποια που έχει να κάνει με αμερικανικά ζητήματα, δεν μπορώ να μην εκφράσω την έκπληξή μου σχετικά με τόσο άσχετα και βλακώδη σχόλια από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου», είπε σχετικά. Προειδοποίησε επίσης ότι η Πιονγιάνγκ δεν «ικετεύει για συνομιλίες» και προειδοποίησε πως «το αν οι ΗΠΑ θα μας συναντήσουν σε δωμάτιο συνομιλιών ή θα μας αντιμετωπίσουν σε πυρηνική αναμέτρηση εξαρτάται απόλυτα από την απόφαση και τη συμπεριφορά των ΗΠΑ».

Τις τελευταίες ημέρες και οι δύο πλευρές έχουν προειδοποιήσει ότι η συνάντηση Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου θα μπορούσε να καθυστερήσει ή ακόμα και να ακυρωθεί. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τη στάση της εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στη μονομερή εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ