Αρχείο

Συγκλονιστικό: Ξυλοκοπούσαν διασώστες του ΕΚΑΒ την ώρα που έκαναν συμπιέσεις σε θύμα ανακοπής

Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν διασώστες του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν κλήθηκαν να παράσχουν βοήθεια σε περιστατικό αυτοχειρίας.

Σύμφωνα με το ekabsfika.blogspot.gr, ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν στην ζωή τον αυτόχειρα το βράδυ της Παρασκευής, ο πατέρας του άντρα, τους επιτέθηκε πισώπλατα και τους χτύπησε στο κεφάλι.

Παρά τα χτυπήματα που δέχθηκαν οι δύο διασώστες συνέχισαν τη δουλειά τους και την προσπάθεια τους να διασώσουν τον αυτόχειρα.

Μάλιστα, στη συνέχεια χρειάστηκε να μεταφερθούν και οι ίδιοι στον νοσοκομείο για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ekabsfika.blogspot.gr, περιέγραψε η γιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χαριτίδου Στέλλα:

«Σήμερα δεν είναι καλή μέρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Ούτε χθες. Συγκεκριμένα χθες ήταν μια μαύρη μέρα για εμας.

Και αν κανείς με θεωρήσει υπερβολική, ΑΝ έχει φαντασία, ας κάνει εικόνα τους Διασώστες του ΕΚΑΒ, που κάνουν συμπιέσεις πάνω από θύμα ανακοπής, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, να δέχονται γροθιές από παριστάμενο συγγενή και ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ την αναζωογόνηση.

Να έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, απειλές τύπου "θα σας σφάξω όλους" και ύβρεις και να συνεχίζουν την δουλειά τους, στα όρια της αυτοθυσίας.

Οχι, αρνούμαι να δεχτώ την αυτοθυσία...Μετά την βάρδια μας ή την εφημερία μας, πρέπει να γυρνάμε ακέραιοι στα σπίτια μας&τις οικογένειες μας, όχι να συρόμαστε στο ΑΤ για μηνύσεις ξυλοδαρμού ή στα ΤΕΠ για εξέταση από Ιατροδικαστή και γιατρό εφημερίας. Θεωρώ αδιανόητο, τραγικό και απαράδεκτο να γρονθοκοπούνται άνθρωποι που παλεύουν να σώσουν κάποιον άλλον.

Είμαι εξοργισμένη, απογοητευμένη και νιώθω αηδία. Ναι! Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα έχω. Και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ του τύπου : "ο άλλος πάνω στον πόνο του, θόλωσε".

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ, κανόνας ηθικής...

Για τους συνεργάτες μου, έχω μόνο να εκφράσω την λύπη μου και την συμπαράσταση μου...
Δεν ειναι μόνοι τους σε αυτό. Η υπηρεσία θα κάνει σίγουρα αυτό που πρεπει. Το ΕΚΑΒ είναι οικογένεια. Και όταν χτυπάνε έναν από εμάς, έχουμε φάει ξύλο ΟΛΟΙ...»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ