Κοινωνία

Αντιμέτωποι με τον Dragon Fire οι πυροσβέστες στην Κρήτη (βίντεο)


Στην Κρήτη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ένα «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση των πυροσβεστών του νησιού. Πρόκειται για έναν σύγχρονο εξομοιωτή πυρκαγιάς, ο οποίος στο εσωτερικό του μοιάζει με ένα διαμέρισμα, το οποίο θα … φλέγεται και μάλιστα βρίσκεται επάνω σε μία νταλίκα 12 μέτρων!

Ο εξομοιωτής της πυροσβεστικής πηγαίνει για πρώτη φορά στην Κρήτη και είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα συστήματα που διαθέτει. Πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες που θα εκπαιδευτούν θα έρθουν αντιμέτωποι με … πυρκαγιές κλειστού τύπου, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν και στο τέλος θα αξιολογηθούν. Μεταξύ των συστημάτων που διαθέτει είναι αισθητήρες, ειδικοί ανεμιστήρες, ειδικό φωτισμό κοκ.

Τι είναι ο Dragon Fire; Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντεϊνερ μήκους 12 μέτρων, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε διαμέρισμα. Από τον εξομοιωτή πυρκαγιάς περνάνε όλοι οι πυροσβέστες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες” και real time, για την περίπτωση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα και τις άμεσες κινήσεις για την αντιμετώπισή της

Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση στον "Δράκο" της Πυροσβεστικής



ΠΗΓΗ: www.cretalive.gr/ http://www.bloko.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης