Κόσμος

Αντεπίθεση των πατριωτικών δυνάμεων: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Ιταλοί - Κατεβάζουν τις φωτογραφίες του Ματαρέλα - “Βάλτε σημαίες στα παράθυρα”

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Ιταλία μετά το... soft coup των Βρυξελλών. Μετά την απόφαση του Ιταλού πρόεδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, να μπλοκάρει το διορισμό του ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου, Πάολο Σαβόνα, στο υπουργείο Οικονομικών και να αναθέσει στον τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι -επί σειρά ετών υπάλληλο του ΔΝΤ- τον σχηματισμό κυβέρνησης οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας είναι έντονες,

Από το πολιτικό χάος συμπαρασύρεται και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, το οποίο έκλεισε με πτώση 2,08%, στις 21.933 μονάδες.

Παράλληλα, το spread αυξήθηκε κατά 29 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής και έφθασε τις 235 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο εκατό περίπου μονάδων, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, έκανε γνωστό ότι στις 2 Ιουνίου, το πολιτικό του κίνημα θα οργανώσει μεγάλη κινητοποίηση στην Ρώμη, και κάλεσε τους Ιταλούς να βάλουν όλοι μια σημαία στα παράθυρά τους.

Η επιλογή της ημερομηνίας, προφανώς, δεν είναι τυχαία, από την στιγμή που πρόκειται για την ημέρα κατά την οποία η χώρα γιορτάζει την αβασίλευτη Δημοκρατία της.

Παράλληλα, δήμαρχοι της Λέγκα στην Λομβαρδία (περιφέρεια με πρωτεύουσα το Μιλάνο), αποφάσισαν να βγάλουν από τα δημαρχιακά μέγαρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τις φωτογραφίες του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλλα.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Ο Matteo Salvini, μετά την "παρέμβαση" του προέδρου της χώρας και την ακύρωση της τοποθέτησης ΥΠΟΙΚ, "πληρώνει"την θέση του  από ότι όλα δείχνουν λόγω του σχεδίου του για έξωση των μεταναστών ( ενώ ο ίδιος δεν είχε δηλώσει έξοδο από το Ευρώ)  από την χώρα , το οποίο θεωρείται ανεπίτρεπτο από τις Βρυξέλλες .  

Ο ίδιος συσπείρωνε πολύ καιρό τους υποστηρικτές του καθώς είχε δημοσιοποιήσει το δικό του σχέδιο «μετεγκατάστασης»   των προσφύγων που έχουν κατακλύσει την χώρα .

Με το σύνθημα  «οι Ιταλοί πρώτα» και αφίσες με την εισβολή του  Ισλάμ και των μεταναστών , ο Matteo Salvini έχει σχέδιο μετεγκατάστασης των χιλιάδων Αφρικανών που έχουν κατακλύσει την χώρα .

Ο Σαλβίνι αντιτίθονταν  στις Βρυξέλλες και ήθελε  να εκδιώξει τους περισσότερους από 690.000 μετανάστες που έχουν βρει στέγη  στην Ιταλία από το 2013.

https://youtu.be/VX4SypPa_oU

Πρόσφατα σε συγκέντρωση , η ιταλική  αστυνομία υπολόγιζε  ότι μεταξύ 15.000 και 20.000 Ιταλών οι οποίοι παρευρέθηκαν σε διαδήλωση στο Μιλάνο με επικεφαλής τον Salvini, για το θέμα αυτό .

Ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο που επιτρέπονταν οι  πολιτικές συγκεντρώσεις πριν από τις εθνικές εκλογές της Ιταλίας, και οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν τουλάχιστον δώδεκα πορείες ή συγκεντρώσεις σε διάφορες ιταλικές πόλεις.

"Οι Ιταλοί πρώτα," δήλωνε ο Σαλβίνι, ο οποίος ελπίζει να κάνει πράξη το όραμα του για την Ιταλία . Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και άλλες πόλεις.

Τώρα μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και τις νέες πρόωρες εκλογές , το σχέδιο αυτό "μπαίνει" στον " πάγο" μέχρι νεωτέρας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε μετά από συνομιλίες με τον επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης Moussa Faki την Τετάρτη ότι η ΕΕ  θα «επαγρυπνεί  για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Αφρικανών που είναι στην Ιταλία».

Ο ίδιος τόνισε : «Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχηματιστεί. Ως αποτέλεσμα, το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης να αποβάλει 500.000 μετανάστες δεν έχει τεθεί σε ισχύ».

Το σχέδιο της ΕΕ και της  «νέας τάξης πραγμάτων» είναι ολοφάνερο ειδικά στην περίπτωση της Ιταλίας με όλα όσα διαδραματίζονται εκεί εδώ και 48 ώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άρθρο μας με τίτλο (Νέο σκληρό είδος «αστικού πολέμου» εισάγουν στην Ευρώπη εκατομμύρια παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες), είχαμε αναφέρει ότι καμπανάκι στις ευρωπαϊκές αρχές και κυβερνήσεις αναφέρει μία ακόμη έρευνα  ινστιτούτου  , η οποία επιβεβαιώνει  ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ευρώπη θα ανέλθει από το 7,4% στο 14% έως το 2050, έναντι του 4,9% το 2016, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες πολλών ειδικών για αλλαγή του «χαρακτήρα» των κατοίκων της ΕΕ.

Το αμερικανικό ινστιτούτο Pew συμπεριέλαβε και τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά την Ελλάδα.

Σε άλλη παλαιότερη «ανάλυση» ειδικών επιστημόνων σύμφωνα με δημοσίευμα ,  αναφέρονταν ότι ένα είδος  «αστικού  εμφυλίου  πολέμου » στην Ευρώπη, αποτελεί  το πιο  πιθανό αποτέλεσμα για το δυτικό πολιτισμό, μετά την απειλή της ανεξέλεγκτης  εισροής μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, αναφέρει έκθεση στρατηγικών εμπειρογνώμων από ευρωπαϊκά ινστιτούτα.

Το  επίπεδο και η ανεξέλεγκτη  επιθετικότητα μεγάλης μερίδας  μουσουλμάνων  μεταναστών ( που έζησαν πόλεμο και φτώχεια στον υπερθετικό βαθμό) θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή  ήπειρο στο χείλος της καταστροφής.

Μπορεί όμως να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη που ενδεχομένως  να σφραγίσει ανεξίτηλα την  μοίρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού;

«Για να κατανοήσουμε την φύση της κρίσης που εξαπλώνεται στην ήπειρο μας και τις  επιπτώσεις της στους Ευρωπαίους πολίτες , οφείλουμε να προβλέψουμε τις πιθανές εξελίξεις, τις  αλλαγές στο κοινωνικο-πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο , κάτι που τώρα  προσπαθούν να υλοποιήσουν πολλοί ειδικοί: οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, ερευνητές, ακόμα και δημοσιογράφοι», αναφέρει ο Δανός  καθηγητής Helmuth Nyborg.

Η σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ έχει αφήσει δύο  εναλλακτικές λύσεις:, τον επαναπατρισμό ή έναν πιθανό κοινωνικο-θρησκευτικό εμφύλιο .

Σε διαφορετική περίπτωση οι γηγενείς  Ευρωπαίοι θα μετατραπούν σε μειονότητα στην ήπειρο τους και στις χώρες τους έως το 2050, τονίζει η έκθεση του Δανού επιστήμονα.

Μήπως τελικά  θέλουν την μετάλλαξη της Ευρώπης όλοι αυτοί οι «αξιωματούχοι» των Βρυξελλών;

 

 

https://youtu.be/n_eRn3ihbIA?t=1

https://youtu.be/7y7kjv4Z3_0?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές