Αθλητισμός

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου: Έρχεται…μονιμοποίηση για τους ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η ΚΕΔ με τις ευλογίες της ΕΠΟ και του υφυπουργείο Αθλητισμού απαξίωσε τους Ελληνες διαιτητές ορίζοντας στον τελικό του Κυπέλλου ισπανική πεντάδα και είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που έσπειρε θύελλες θα θερίσει ανέμους.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφερθεί στο επικίνδυνο δεδικασμένο που δημιουργείται και άμεσα ήρθε η επιβεβαίωση, καθώς ο Απόλλωνας Πόντου με ανακοίνωσή του ζητά από την ομοσπονδία να ορίζει ξένους διαιτητές στα ματς της Football League, τονίζοντας ότι οι Ελληνες είναι μονίμως εκπαιδευόμενοι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Μεταξύ άλλων η ομάδα της Καλαμαριάς σημείωσε: «Ρεσιτάλ διαιτησίας το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ξένο διαιτητή, πληγές ανοιχτές από τα σφυρίγματα εγχώριων διαιτητευόντων διαιτητών για τις ομάδες της Football League και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Γνώριμη κατάσταση, σταθερή και αμείωτη, σε ολόκληρη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Football League, η πλημμελής διαιτησία.

Λες και δεν υπάρχει ενιαίος και σαφής κανονισμός διαιτησίας, που ισχύει για όλες τις ομάδες και για όλους τους αγώνες, αλλά ιδιωτικοί και προσωπικοί κανονισμοί, που εφαρμόζονται (από τον κάθε διαιτητεύοντα), κατά το δοκούν…

Οπότε γεννιέται η ανάγκη να σκεφτεί κανείς ότι είναι η Football League που καθρεφτίζει την ακαταλληλότητα των εγχώριων διαιτητευόντων και ότι από τη Football League πρέπει να αρχίσει το μέτρο της διαιτήτευσης των σημαντικών αγώνων από ξένους διαιτητές.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε η ΕΠΟ να σκεφτεί την καθιέρωση συχνής διαιτήτευσης αγώνων της Football League από έμπειρους και κατάλληλους αλλοδαπούς διαιτητές, σαν διαιτητικά σεμινάρια τύπου masterclass για τους εγχώριους οιονεί εκπαιδευόμενους;».

Είναι δεδομένο ότι το αίτημα του Απόλλωνα Πόντου θα απορριφθεί από την ΕΠΟ που έχει εξαρχής τονιστεί για να είναι καλυμμένη πως ο ορισμός Μπορμπαλάν και των βοηθών του ήταν απόφαση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Διαμαρτυρία των Ελλήνων διαιτητών
Το μεγαλύτερο είναι πως παρά την απολογητική επιστολή του αρχιδιαιτητή Βίτορ Περέιρα στους Ελληνες διαιτητές φάνηκε ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτούς και από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν γίνεται να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση ανάμεσά τους και ανάμεσα στις ομάδες.

Χθες δημοσιοποιήθηκε από την ΕΠΟ η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι Ελληνες διαιτητές και βοηθοί στον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιερα. Σε αυτή τονίζουν πως αυτή είναι η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο αποφασίζεται ερήμην τους, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση της ΚΕΔ να ορίσει ξένο διαιτητή για τον τελικό. Η επιστολή είχε σταλεί από την Παρασκευή στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, ωστόσο κοινοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, αφού φαίνεται πως υπήρχε συμφωνία κυρίων να μη βγει στη δημοσιότητα νωρίτερα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...