Πολεμική αεροπορία

Ανακαινίστηκε το πρώτο Ρ-3Β Orion της «ενδιάμεσης λύσης» - Καθυστέρησε 18 μήνες

Με καθυστέρηση 18 μηνών (βάσει της αρχικής συμφωνίας επρόκειτο να είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές του 2017) «ανακατασκευάστηκε» το πρώτο Ρ-3 Β της «ενδιάμεσης λύσης». Αντίθετα με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των P-3 B το οποίο προχωράει βάση χρονοδιαγράμματος και το πρώτο θα παραληφθεί στις αρχές του 2020.

Μια «ενδιάμεση λύση» η οποία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να λείψουν τα αεροσκάφη από τις κρίσιμες στιγμές του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου όπου υπήρξε έντονη ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΒ Μπάμπης Παπασπύρος με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι το πρώτο αεροσκάφος P-3 Orion βρίσκεται στα υπόστεγα της εταιρείας και “ανακατασκευάζεται” για να πετάξει.

Για την ακρίβεια το αεροσκάφος ολοκλήρωσε τις εργασίες βαφής. Χρειάζονται ακόμη κάποιες εργασίες σε συστήματά του, ώστε να δοθεί πράσινο φως για την πτήση του.

Πριν μερικές ημέρες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη πρόσληψη 93 ατόμων που θα δουλέψουν για το πρόγραμμα P-3 Orion, αφού υπάρχουν ακόμη τρία αεροσκάφη για αναβάθμιση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...