Ένοπλες Συρράξεις

Αμόκ Ερντογάν κατά Γαλλίας: Οι Γάλλοι εξοπλίζουν τους Κούρδους - Μετέφεραν έξι συστοιχίες πυροβόλων στην Deir ez-Zor

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έκανε σκληρή επίθεση κατά της Γαλλίας, την οποία κατηγόρησε ότι έκανε εγκλήματα στην Αλγερία, στη Ρουάντα και στη Λιβύη. Ποιος κατηγορεί ποιον; Η Τουρκία με τόσες γενοκτονίες που έχει διαπράξει επιτίθεται στη Γαλλία. Φαίνεται όμως πώς άλλος είναι ο λόγος της επίθεσης Ερντογάν. Το γεγονός ότι οι Γάλλοι εξοπλίζουν τους Κούρδους.

Και όπως φαίνεται οι Γάλλοι δεν έμειναν μόνο στην αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, δίπλα στις δυνάμεις του κουρδικού YPG, αλλά ενίσχυσαν τις δυνάμεις αυτές με πυροβολικό μονάδες του οποίου έχουν εγκατασταθεί στην επαρχία Deir ez-Zor. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις εγκατέστησαν έξι συστοιχίες πυροβόλων.

Το Anadolu επικαλούμενο πηγές, εκφράζει την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την απόφαση των Γάλλων να στηρίξουν «τους τρομοκράτες στη Συρία», με την εγκατάσταση βαρέων όπλων στο βόρειο τμήμα του χωριού Μπαλουζ. Επισημαίνει μάλιστα ότι εκτοξεύθηκαν και κάποιες βολές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγινε και κάποιο είδος εκπαίδευσης.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόσφατα τα γαλλικά στρατεύματα αύξησαν την παρουσία τους στις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, όπως στην Μανμπιζ. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι ηγέτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Κούρδοι έγιναν πρόσφατα δεκτοί από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η συνάντηση αυτή είχε εξοργίσει μάλιστα τόσο πολύ τον Ερντογάν που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας ότι “κοιμάται με τρομοκράτες”.

Μετά από αυτή τη συνάντηση τα Γαλλικά μάσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Γαλλία προτίθεται να αυξήσει τις δυνάμεις της στο Μανμπίτζ και να υποστηρίξει τους Κούρδους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ